Την άλλη εβδομάδα οριστική λύση στην ακτοπλοϊκή «απομόνωση» του Αγαθονησίου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Αγαθονήσι: Εκεί που ο χρόνος… σταματά

Μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας εκτιμά το υπουργείο Ναυτιλίας, ότι θα δοθεί οριστική λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Αγαθονήσι και οι 150 μόνιμοι κάτοικοί του, με την ακτοπλοϊκή του σύνδεση, καθώς εδώ και περίπου ένα μήνα, στο νησί δεν προσεγγίζει μεγάλο πλοίο, με αποτέλεσμα την απομόνωσή του από τη Σάμο, από διπλανά νησιά αλλά και από τον Πειραιά.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ναυτιλίας, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου προκηρύχτηκε η άγονη γραμμή  Κάλυμνος – Λέρος -Πάτμος – Λειψοί – Αρκοί – Αγαθονήσι – Πυθαγόρειο Σάμου και επιστροφή για τρία δρομολόγια την εβδομάδα και ένα επιπλέον τους θερινούς μήνες, ενώ σήμερα Παρασκευή δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για απευθείας ανάθεση με προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα. Παράλληλα σήμερα δόθηκε η έγκριση για έκτακτη δρομολόγηση του «Νήσος Κάλυμνος», το οποίο θα εκτελέσει δρομολόγιο τη Δευτέρα άνευ μισθώματος και θα καλύψει αυτή τη γραμμή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, ενώ αν χρειαστεί θα δοθεί εντολή και για δεύτερο έκτακτο δρομολόγιο.

Το υπουργείο εκτιμά ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχει υπογραφεί η σύμβαση της απευθείας ανάθεσης. Επίσης σήμερα έγινε έκτακτη προσέγγιση στο Αγαθονήσι από το πλοίο “Joy Star”.

Για το πρόβλημα μίλησε ο δήμαρχος του Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος στο “Μegα”, ο οποίος έκανε γνωστό ότι ταλαιπωρούνται περισσότερο από ένα μήνα με αυτό το ζήτημα, καθώς το νησί προσεγγίζουν έκτακτα μόνο μικρά πλοιάρια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διακινηθούν προϊόντα, εφόδια, φορτηγά αυτοκίνητα, αλλά και να μην μπορούν να προγραμματίσουν τα ιατρικά τους ραντεβού. Σύμφωνα με τον κ. Κόττορο, το πρόβλημα υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά όχι σε αυτή την έκταση, όπως φέτος. Και αυτό συνέβη γιατί ενώ οι γραμμές προκηρύσσονται συνήθως τους θερινούς μήνες, φέτος καθυστέρησαν πολύ και οι συμβάσεις έχουν λήξει.

Μάλιστα πρόσφατα για το θέμα είχε καταθέσει ερώτηση στη βουλή, ο βουλευτής της Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας με την οποία ζητούσε να υπάρξει άμεση πρωτοβουλία από την πλευρά της Πολιτείας για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αγαθονήσι στην ακτοπλοϊκή του σύνδεση με τη Σάμο αλλά και τα νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου, κάνοντας γνωστό ότι εδώ και ένα μήνα, έχει λήξει η σύμβαση με το πλοίο που εξυπηρετεί τη γραμμή και συνδέει το Αγαθονήσι με Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Πάτμο και Αρκιούς αλλά και το Πυθαγόρειο της Σάμου.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι ο πρώτος χειμώνας που το Αγαθονήσι αντιμετωπίζει προβλήματα με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, καθώς πολύ συχνά το πρόβλημα έρχεται και ξανάρχεται στην επιφάνεια με τους κατοίκους να διεκδικούν την ομαλή συγκοινωνιακή κάλυψη του νησιού τους.

efsyn.gr

Ένα μήνα χωρίς καράβι το Αγαθονήσι. Σταμάτησαν τα δρομολόγια του πλοίου που το συνδέει με τη Σάμο – Με το σταγονόμετρο τρόφιμα και εμπορεύματα…

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ