Χριστόδουλος Στεφανάδης: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν επιδίδονται σε εφήμερη δημαγωγία

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Δήμος Αν. Σάμου: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2022

Πρόγραμμα 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών έτους 2024 για τους Δήμους Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων

Σας ενημερώνουμε ότι οι  ψεκασμοί σε λιμνάζοντα ύδατα,  για   καταπολέμηση προνυμφών κουνουπιών θα ξεκινήσουν στις 21-5-2024 . Το πρόγραμμα των εφαρμογών έχει ως εξής :

Χριστόδουλος Στεφανάδης: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν επιδίδονται σε εφήμερη δημαγωγία

Συνέντευξη στη ΣΟΦΙΑ ΛΙΑΚΟΥ

«Ορθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τον πήχη στο ποσοστό που ψήφισε τη Ν.Δ. στις προηγούμενες ευρωπαϊκές εκλογές δηλαδή στο 33%» τονίζει ο Βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλος Στεφανάδης και σημειώνει ότι «η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι μια χαλαρή ψήφος και ο ψηφοφόρος έχει την ευχέρεια να εκφράσει, ενδεχόμενα, δυσαρέσκεια και απογοήτευση σε επιμέρους κυβερνητικές πρακτικές».

Ο κ. Στεφανάδης παραδέχεται ότι η ακρίβεια αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κοινωνία μας επισημαίνει όμως ότι η εικόνα των αγορών για την ελληνική οικονομία είναι πολύ ενθαρρυντική κάτι που σηματοδοτεί την προσέλκυση επενδυτών με αποτέλεσμα την αύξηση του ΑΕΠ και της ανταγωνιστικότητας.

»Παραμονές της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για επαγγελματίες κατευναστές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πώς το σχολιάζετε;

Η παραμονή ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας με την Άγκυρα και η προσωπική επαφή του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Ερντογάν είναι καταρχήν πολύ θετικό γεγονός, απόδειξη ότι από την έναρξη αυτής της διαδικασίας επαφών σε επίπεδο κορυφής, απέδωσαν προσωρινά στη δημιουργία ενός ήπιου κλίματος που αποτυπώνεται στην ελαχιστοποίηση των παραβιάσεων από τη τουρκική αεροπορία του ελληνικού εναερίου χώρου και σε μια καλύτερη επικοινωνία που αφορά στο μεταναστευτικό και τη μεγάλη αύξηση Τούρκων τουριστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η εικόνα που έχω από τη Σάμο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική ως προς αυτό.
Όσον αφορά στις θέσεις του πρώην Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, αυτές είναι διαχρονικές και εκτιμώ ότι εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού έθνους. Οι θέσεις αυτές άλλωστε, αποτελούν και θέσεις της ελληνικής κυβερνήσεως, και για το θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών και για το θέμα της υφαλοκρηπίδας και για το θέμα της κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και για το θέμα της άρρηκτης σχέσης του Κυπριακού προβλήματος με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Απλά, ο Αντώνης Σαμαράς, κορυφαίος πολιτικός με χαρισματική διόραση στη διαχρονική εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εκφράζει επιφυλάξεις όσον αφορά στην επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης για διεξαγωγή ειλικρινούς και αποτελεσματικού διαλόγου.
Τελικά πιστεύω, ότι η θέση του Α. Σαμαρά βοηθά την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις διαπραγματεύσεις.

Βέβαια, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου και ανώτατων αξιωματούχων της γείτονος, οι θέσεις της Τουρκίας στα βασικά θέματα των διαφορών μας, που εκείνη θέτει ενάντια στο διεθνές δίκαιο, όπως η κυριαρχία των ελληνικών νησιών, η υφαλοκρηπίδα, και το Κυπριακό Ζήτημα παραμένουν αμετάβλητες. Τα προβλήματα επομένως παραμένουν.

»Ο Εμμανουέλ Μακρόν προτείνει να χρησιμοποιηθούν οι 300 πυρηνικές κεφαλές που διαθέτει η Γαλλία για να δημιουργηθεί αμυντική ζωή στην Ευρώπη. Πώς βλέπετε αυτήν την πρόταση;

Ο πόλεμος στην Ουκρανία με την επιθετική στρατηγική της Ρωσίας αποτελεί ένα πρόβλημα όχι μόνο για την Ουκρανία, της οποίας άμεσα κινδυνεύει η ακεραιότητά της, αλλά και για τις γειτονικές χώρες και γενικότερα για το ΝΑΤΟ.

Αυτός είναι ο λόγος που το ΝΑΤΟ και η Δύση γενικότερα στηρίζει αμετακίνητα την Ουκρανία στη μάχη που δίνει. Στήριξη όχι μόνο οικονομική αλλά και με συμβατικό στρατιωτικό υλικό.

Όσον αφορά τη θέση του Γάλλου Προέδρου για την ανάπτυξη πυρηνικών σε αμυντική διάταξη στα Ρωσο – Ευρωπαϊκά σύνορα, πιστεύω ότι επί του παρόντος δεν είναι ρεαλιστική και ενδεχόμενα θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα με τη Ρωσική Κυβέρνηση. Εάν βέβαια στο μέλλον διαφανούν επιθετικές τάσεις της Ρωσίας και σε άλλες γειτονικές της χώρες ίσως αυτό κριθεί αναγκαίο.

»Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τον πήχη για την Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές στο 33%. Σε περίπτωση που δεν πιάσει το στόχο, τί πρωτοβουλίες πρέπει να πάρει ο Πρωθυπουργός για να αντιστραφεί το κλίμα;

Καταρχήν θέλω να επισημάνω ότι η ψήφος στις Ευρωεκλογές παρά της σημασίας της για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το μέλλον της Ευρώπης τόσο ιστορικά αλλά και αντικειμενικά είναι μια χαλαρή ψήφος, και ο ψηφοφόρος μέσω της ψήφου του έχει την ευχέρεια να εκφράσει, ενδεχόμενα,δυσαρέσκεια ή και απογοήτευση που αφορά σε επιμέρους κυβερνητικές πρακτικές.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορθώς έθεσε τον πήχη στο ποσοστό που ψήφισε την Ν.Δ. στις προηγούμενες ευρωπαϊκές εκλογές, δηλ. στο 33%. Ανεξάρτητα εάν επιτευχθεί ή όχι αυτός ο στόχος, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, έχουν αποδείξει ότι δεν υπολογίζουν πολιτικό κόστος και δεν επιδίδονται σε εφήμερη δημαγωγία. Αυτό αποδεικνύεται από τα εκατοντάδες νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί από την Ν.Δ της προηγούμενης και της σημερινής διακυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών, οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή το 2027,όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και όπως έχει δηλώσει κατ‘ επανάληψη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

»Η ακρίβεια έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρηματίες. Οι καταναλωτές βρίσκονται σε απόγνωση. Οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εισοδήματα δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Τι απαντάτε στους αγανακτισμένους πολίτες;

Η ακρίβεια αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για τη ελληνική κοινωνία. Τα αίτια βέβαια έχουν αναλυθεί κατ’ επανάληψη, που αφορούν κυρίως την ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο κτλ. αλλά ο καταναλωτής, θα συμφωνήσω μαζί σας, ότι είναι σε απόγνωση.

Η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος κινείται βασικά σε 2 άξονες. Ο πρώτος είναι μία επιδοματική βραχυπρόθεσμη πολιτική που περιλαμβάνει μικρής κλίμακας αύξηση των μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο και αύξηση του κατώτατου μισθού στον Ιδιωτικό τομέα, που μερικώς αποδίδει, και ο άλλος άξονας στηρίζεται στη βελτίωση της οικονομικής θέσης της χώρας στο διεθνές περιβάλλον. Η εικόνα των αγορών για την ελληνική οικονομία είναι πολύ ενθαρρυντική και το γεγονός αυτό προσελκύει και θα προσελκύσει επενδυτές με αποτέλεσμα την αύξηση του ΑΕΠ και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, που θα έχει μακροχρόνιες ευεργετικές επιπτώσεις στην οικονομία των νοικοκυριών.

contranews.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ