Ομιλία του Σάμιου Ακαδημαϊκού Σπυρίδωνα Βλιάμου στον Ροταριανό Όμιλο Σάμος

ΠE Σάμου: Δωρεάν πλατφόρμα τηλε-εκπαίδευσης και ενημέρωσης των αγροτών

Την Δευτέρα 13/08/2018 στο Ξενοδοχείο Doryssa στο Πυθαγόρειο της Σάμου πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η συνεστίαση του Ροταριανού Ομίλου Σάμος.

Κεντρικός Ομιλητής ως επίσημος προσκεκλημένος του Ρ.Ο. ήταν ο καταξιωμένος και διαπρεπής Σάμιος Ακαδημαϊκός Σπυρίδων Βλιάμος, Κοσμήτωρ της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμο Μέλος του Ρ.Ο. Σάμος.

Το Θέμα της Ομιλίας του ήταν: ”Οικονομικά και Κοινωνία: Η Απολογία ενός οικονομολόγου προς τη σύγχρονη Κοινωνία”.

Κατόπιν προσκλήσεως παρευρέθησαν Τοπικοί Φορείς εκλεκτά Μέλη της Σαμιακής Κοινωνίας καθώς και ο Πρόεδρος του Ρ.Ο. Βέροιας Αθανάσιος Παπαναστασόπουλος.

00RotarySamos02

Ακολουθεί σύντομο Βιογραφικό σημείωμα του Ομιλητού:

Ο Σπυρίδων Βλιάμος είναι Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας με εξειδίκευση στα Θεσμικά Οικονομικά και την Επιχειρηματικότητα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Σεπτέμβριο 2015 είναι Κοσμήτωρ της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (Ph.D) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Master στα Οικονομικά (M.A.Econ.) από το Πανεπιστήμιο του Manchester και πτυχίου στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει μέλος της Συγκλήτου και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και του Τμήματος Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επίσης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Επισκέπτης Καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Nagoya στην Ιαπωνία και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Πράγας. Υπήρξε ο ιδρυτής και από τότε (2002) μόνιμο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Παν-Ευρωπαϊκής Ομάδας Επιχειρηματικής Έρευνας (Pan-European Entrepreneurship Research Group, PEER – Group) στο Université de Paris, Dauphine. Επίσης είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου και του Διδακτικού Προσωπικού  του Προγράμματος Ευρωπαϊκών Διδακτορικών Σπουδών  European University Network on Entrepreneurship Research – ESU.

00RotarySamos03

Επίσης, διετέλεσε (1) Eθνικός Eμπειρογνώμονας στο Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ispra, Ιταλίας, (2) Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Ελληνικού Υπουργείου Απασχόλησης, (3) Σύμβουλος Διοικήσεως της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Αναπτύξεως (ΕΤΒΑ) (4) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και (5) μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε.

00RotarySamos04

Για αρκετά χρόνια υπήρξε ο Διευθυντής Έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού Journal of Regional Science Inquiries και μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής πολλών περιοδικών  (IGI Journal of Social Ecology andSustainable Development – Springer Journal of the Knowledge Economy – Springer Journal of Innovation and Entrepreneurship  – Springer Journal of Technology, Innovation and Education.

Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα  εκτείνονται στα γνωστικά αντικείμενα Πολιτική Οικονομία, Περιφερειακή Πολιτική, Οικονομική Πολιτική, Θεσμικά Οικονομικά, Αξιολόγηση Επενδύσεων και Επιχειρηματικότητα.

00Navagos

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Νότης Μηταράκης: Εξοπλίζουμε τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες με το απαραίτητο οπλοστάσιο δεξιοτήτων και γνώσεων, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να ενσωματωθούν ουσιαστικά

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης και τα αποτελέσματα του ενταξιακού προγράμματος “HELIOS” παρουσιάστηκαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Με σύνθημα

Περισσότερα »