Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Καρλόβασι

Επίσημα και πανηγυρικά εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας η Κυριακή της Ορθοδοξίας, με θεία Λειτουργία στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρλοβάσου προεξάρχοντoς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ευσεβίου, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

00OrthodoxiaKarlovasi01

Μετά την θεία Λειτουργία λιανεύθηκαν οι ιερές εικόνες ανά τις οδούς της πόλης. Αφού συναντήθηκαν οι πομπές των τριών ναών (Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Οσίας Ματρώνης και Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου), κατέληξαν στην κεντρική πλατεία , όπου μετά τη σχετική Δέηση ο Σεβασμιώτατος κ.κ Ευσέβιος ανέγνωσε την ειδική περικοπή από το Συνοδικό της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου με την οποία διακηρύσσεται και ομολογείται η Ορθόδοξη διδασκαλία για τις ιερές εικόνες και τους Αγίους.

00OrthodoxiaKarlovasi03

Ακολούθησε ομιλία του στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Ορθοδοξία είναι η μοναδική αλήθεια και όποιος απομακρύνεται από την παράδοση της Ορθοδοξίας απομακρύνεται από την αλήθεια που είναι ο Χριστός και η Εκκλησία είναι σώμα Χριστού. Επεσήμανε δε ότι η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με την Ιστορία μας και όλες τις πτυχές της εθνικής και κοινωνικής ζωής μας. Γι αυτό και είναι φύλακας και φρουρός της ελληνικής συνείδησης.   Κάλεσε όλους να αποκτήσουν βαθειά συναίσθηση της συμβολής της Ορθοδοξίας στη δόξα και το μεγαλείο του έθνους μας.

00OrthodoxiaKarlovasi05

Στη συνέχεια ενώ ψαλλόταν το ψαλμικό « Τις Θεός μέγας…» και η φιλαρμονική παιάνιζε θριαμβευτικά , οι δεκάδες των νέων ύψωναν τις Εικόνες και τα Λάβαρα, υμνολογώντας και μ‘ αυτό τον τρόπο τον ανεκτίμητο της Ορθοδοξίας θησαυρό.

Φωτογραφίες: Φώτης Ζανέτης

00OrthodoxiaKarlovasi02

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »