Γιώργος Κολλάρος: Ο κ. Μηταράκης θα πρέπει να απαντήσει σειρά ερωτημάτων για το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του νέου ΚΥΤ στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ»

Γιώργος Κολλάρος: Ο κ. Μηταράκης θα πρέπει να απαντήσει σειρά ερωτημάτων για το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του νέου ΚΥΤ στη θέση «ΖΕΡΒΟΥ»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Κολλάρος.

Την Πέμπτη 27/08 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Σάμο ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και στο πλαίσιο αυτής θα συμμετάσχει στο ΔΣ. του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

«Στις 27 Ιουλίου έστειλα επίσημη πρόσκληση στου Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου μετά την ανάρτηση στη Διαύγεια για το 200 στρέμματα που ενοικιάσθηκαν στο θέση «ΖΕΡΒΟΥ» και τι μέλει γενέσθαι εκεί. Έστειλα προσωπική πρόσκληση στον Υπουργό να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων και να μας διευκρινίσει κάποια πράγματα τα οποία προκύπτουν από την διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, κυρίως από την καθυστέρηση των εργασιών στο ΚΥΤ στου Ζερβού, αλλά και του γεγονότος ότι δεν υπάρχει αποσυμφόρηση και σε κάθε περίπτωση η αποσυμφόρηση γίνεται με αργούς νωχελικούς ρυθμούς, Φυσικά θα πρέπει να μας απαντήσει πότε επιτέλους το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Βαθύ θα κλείσει, πότε θα απομακρυνθούν οι σκηνές, πως θα γίνει η μεταφορά και τι χρονοδιαγράμματα έχει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και πως σκέφτεται να υλοποιήσει αυτές τις ρυθμίσεις που αφορούν το προσφυγικό.

Την Πέμπτη θα έχουμε τον Υπουργό, θα απαντήσει στα ερωτήματα αυτά, τα οποία θα του θέσει και η Δημοτική Αρχή και οι επικεφαλείς των παρατάξεων και θεωρώ ότι είναι η απαρχή ενός καλού βήματος, ούτος ώστε και η Σαμιακή κοινωνία και εμείς ως πρωτεργάτες αυτής της κίνησης να πληροφορηθούμε από επίσημα χείλη τι μέλλει γενέσθαι σε αυτά τα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν και την πόλη και τους πολίτες και έχουν καταρρακώσει τον οικονομικό ιστό της Σάμου».

Στο νέο ΚΥΤ υπάρχει βιολογικός αλλά δεν είναι συνδεδεμένος, δεν υπάρχει νερό, δεν έχει κατασκευαστεί ΠΡΟΚΕΚΑ και ουδείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι στα 200 στρέμματα. Υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες με απόρριψη ασύλου αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που μπορούν να μετακινηθούν παντού, όμως παραμένουν παρά την θέλησή τους στο νησί. Ένα ερώτημα που θα τεθεί και στον κ. Μηταράκη, είναι για το τι θα γίνει με τις σκηνές έξωθεν του υπάρχοντος ΚΥΤ που παραμένουν ενώ αποχωρούν κάποια άτομα.

«Εξαρτιόμαστε από την κεντρική εξουσία για το μεταναστευτικό-προσφυγικό καθώς δεν έχουμε αρμοδιότητα, σε κάθε περίπτωση αυτός είναι και ο λόγος που τα πράγματα καθυστερούν, αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει αυτή η κωλυσιεργία, διότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες καταστάσεις».    

00Groomers22      

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης και υιοθέτησης των αιτημάτων για την στήριξη των

Περισσότερα »
Εργατικό Κέντρο Σάμου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση και την υγεία

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει το δίκαιο αγώνα και τις κινητοποιήσεις των μαθητών της Σάμου και της χώρας για μόρφωση και

Περισσότερα »