Επίσημη υποδοχή Δημάρχου και αντιπροσωπείας του Δήμου Κρότωνα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Σάμου

Επίσημη υποδοχή Δημάρχου και αντιπροσωπείας του Δήμου Κρότωνα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Σάμου

Επίσημη υποδοχή Δημάρχου και αντιπροσωπείας του Δήμου Κρότωνα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Σάμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (25/05).

Στην είσοδο του Δημαρχιακού μεγάρου ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος υποδέχτηκε τον Δήμαρχο Κρότωνα κ. Ugo Pugliese καθώς και την ολιγομελή αντιπροσωπεία του Δήμου Κρότωνα. Να υπενθυμίσουμε ότι η αντιπροσωπεία του Δήμου Κρότωνα βρίσκεται στη Σάμο για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σάμου και του Δήμου Κρότωνα Ιταλίας. Η επίσκεψη αυτή γίνεται σε συνέχεια της προηγούμενης επίσκεψης του Δήμου Σάμου στον αντίστοιχο Δήμο της Ιταλίας.

00krotonas02

Η επίσημη υποδοχή έγινε στην Ηγεμονική αίθουσα, εκεί όπου ο Δήμαρχος Σάμου καλωσόρισε τα μέλη της Ιταλικής αποστολής και τους εξήγησε τι ακριβώς συμβολίζει η συγκεκριμένη αίθουσα, καθώς και ποιο λόγο θα υπογραφεί το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Κρότωνα Ιταλίας ευχαρίστησε για την επίσημη υποδοχή και δήλωσε ενθουσιασμένος για τη συνεργασία.

Ο κ. Γιώργος Αγγελινάρας περιληπτικά ανέφερε ορισμένα ιστορικά στοιχεία για τη Σάμο στο πέρασμα των αιώνων και αμέσως μετά όλοι κατευθύνθηκαν για το μουσείο οίνου του ΕΟΣ Σάμου.

00krotonas03

Εκεί οι κ.κ. Γιάννης Σκούτας και Τίτος Φρατζής ξενάγησαν την Ιταλική αποστολή στις αίθουσες του μουσείου, εξήγησαν πως παράγεται ο οίνος, ενώ δοκίμασαν και διάφορα κρασιά του ΕΟΣΣ.

Η είδηση που βγήκε είναι ότι θα υπάρξει κάποια συνεργασία στην παραγωγή κρασιού από τον ΕΟΣ Σάμου και οινοποιείου του Δήμου Κρότωνα, κάτι το οποίο θ’ ανακοινωθεί επίσημα το Σάββατο 26 Μαϊου 2018.

Μετά το τέλος της επίσκεψης στο μουσείο οίνου του ΕΟΣΣ, οι δύο αποστολές μετέβησαν σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου τους παρατέθηκε δείπνο.

Το Σάββατο (26/05) θα γίνει δημόσια επετειακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο της Δ/Κ με ώρα έναρξης 12:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σάμου και του Δήμου Κρότωνα Ιταλίας.

00krotonas04

Προσκεκλημένοι οι Πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, καθώς και οι Εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων.

Λίγο πριν στις 10:30, ο Δήμαρχος Σάμου, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Πυθαγορείου θα τελέσουν τα εγκαίνια του Δημοτικού Μεγάρου Πυθαγορείου στα οποία θα παραστεί ο Δήμαρχος κ. Ugo Pugliese και αντιπροσωπεία του Δήμου Κρότωνα (Crotone) της Ιταλίας.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

00krotonas05

00GefsivsParadosi

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »