Αντίθετο το Επιμελητήριο Σάμου με τη δημιουργία 2ου ΗΟΤ SPOT στο νησί

Το Επιμελητήριο Σάμου σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει, με την δημιουργία 2ου hotspot στο νησί μας και συγκεκριμένα στους Μυτιληνιούς, σε χώρο πρώην στρατοπέδου, είναι αντίθετο με την δημιουργία του.

Η τακτική αυτή της μετατροπής του νησιού σε χώρο κράτησης προσφύγων- μεταναστών και λαθρομεταναστών όπου ένα μεγάλο ποσοστό που εισέρχονται στην χώρα δεν είναι από τις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας, αλλά από 50 και πλέον χώρες. Αυτή η στρατηγική δεν πρόκειται να περάσει.

Σε μια πόλη στο Βαθύ της Σάμου, των 7.000 κατοίκων, να βρίσκονται και να κυκλοφορούν ελεύθερα 4.000 μετανάστες, όπου στο μεγαλύτερο ποσοστό αυτών εκκρεμεί η ταυτοποίηση ή η διασταύρωση των στοιχεία που δίνουν, και όλα αυτά σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχο των συνόρων αφού εισέρχονται καθημερινά με τόση άνεση άνθρωποι από όλο τον κόσμο στην Ελλάδα.

Το Επιμελητήριο έχει κατά καιρούς υποβάλει προτάσεις στο υπουργείο για την καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού αλλά ίσως δεν θεωρούνται καλές.

Απαιτούμε, ταχύτερη και πλήρη διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου, κλειστά κέντρα και τον έλεγχο των κέντρων. Στην αποσυμφόρηση του ήδη υπάρχοντος κέντρου στο Βαθύ της Σάμου, στην μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών από το νησί, και στην πλήρη στελέχωση της αστυνομίας, λιμενικού, στρατού, νοσοκομείου, κέντρων υγείας και των λοιπών υπηρεσιών.

Το πρόβλημα αφορά όλους τους κατοίκους του νησιού και θα πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε.

00VKD011

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου και ταρακούνησε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »