Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022…

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Ελένη Κοκκίδου για δύο συναυλίες στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου. "ΠΑΤΡΙΔΑ, ΛΕΩ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΜΥΡΝΗ 1922-2022"

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας

Στο πλαίσιο του  φετινού προγράμματος του θεσμού του ΥΠΠΟΑ «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρία, συμμετέχοντας για 3η χρονιά στον θεσμό, θα πραγματοποιήσει τη μουσική εκδήλωση, την Τετάρτη 17 & την Πέμπτη 18 Αύγουστου 2022 στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου Σάμου.

«Πατρίδα λέω τα Τραγούδια, Σμύρνη 1922-2022»

με τις Ελένη Τσαλιγοπούλου και Ελένη Κοκκίδου

Εκατό χρόνια μετά τη θλιβερή επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής  σε ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο με κεντρικό άξονα τις γυναίκες τις Σμύρνης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου  με τους συνεργάτες τις, επιλέγουν τα διαχρονικά τραγούδια «σμυρναίικου ύφους» που γεννήθηκαν την περίοδο του Μεσοπολέμου στα «καφέ-Αμάν» της Σμύρνης και των μεγάλων αστικών κέντρων της  νεότερης Ελλάδας και μας μεταφέρουν  ανάγλυφα την ατμόσφαιρα και την εικόνα της εποχής.

Ανάμεσα στις ιστορίες των τραγουδιών η  Ελένη Κοκκίδου αφηγείται τις μαρτυρίες του ξεριζωμού, όπως αυτές καταγράφηκαν και αποτυπώθηκαν στην Τρίτομη έκδοση έξοδος, από τη Μέλπω Λογοθέτη-Μερλιέ, του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών αλλά αποσπάσματα έργων της ελληνικής λογοτεχνίας.

Ώρα έναρξης: 21:00
Δωρέαν Είσοδος

Οι κρατήσεις θέσεων γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου  digitalculture.gov.gr

Συντελεστές:

Επιμέλεια προγράμματος: Απόστολος Τσαρδάκας

Καλλιτεχνική επιμέλεια, επιλογή κειμένων: Χρήστος Παπαμιχάλης

Μουσικοί:

Ταξιάρχης Γεωργούλης- ούτι,

Βαγγέλης Καρίπης- κρουστά

Άγης Παπαπαναγιώτου – κοντραμπάσο

Γιάννης Πούλιος – βιολί

Απόστολος Τσαρδάκας – κανονάκι

Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου – κιθάρα

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ