Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η βελτίωση της οικονομίας»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Υποψήφιοι βουλευτές Ν.Δ. Νομού Σάμου – Χριστόδουλος Στεφανάδης, Μιχάλης Αγγελόπουλος & Βάσω Ευστρατίου

Συνέντευξη παραχώρησε στην Κυριακάτικη Kontra News και στην κ. Σοφία Λιάκου, ο βουλευτής Ν. Σάμου και Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης. Ο κ. Στεφανάδης αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου κ. Ερντογάν στην Αθήνα, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και αν η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγές μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν, για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για ποιες πρωτοβουλίες θα πρέπει να πρέπει η Κυβέρνηση, ώστε ν’ αντιμετωπισθεί το νέο κύμα ακρίβειας που πιθανολογείται, ότι θα το δούμε από την αρχή της νέας χρονιάς. Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα ο Βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας και Καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης ο οποίος επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση ο διάλογος και η συζήτηση των διαφορών των δυο χωρών μπορεί να αποτελέσουν απαρχή για μια ουσιαστική βελτίωση των σχέσεων Μάλιστα υπογραμμίζει ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπως η Σάμος δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποστρατικοποιηθούν που ζητούν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Παραμονές της επίσκεψης του στην Αθήνα ο Ερντογάν συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική του Πιστεύετε ότι το κλίμα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια συμφωνία στη συνάντηση που θα έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Εκφράζοντας το βαθύ τουρκικό πολιτικό κράτος δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος προβαίνει σε αυτές τις απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή η Τουρκία αφενός αντιμετωπίζει μεγάλο εσωτερικό οικονομικό πρόβλημα και αφετέρου προσπαθεί να παίξει ηγετικό ρόλο στον μουσουλμανικό κόσμο χρησιμοποιώντας ως όχημα τη Χαμάς και τις τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον του Ισραήλ.

Ένας άλλος παράγοντας που κατά την άποψη μου ωθεί τον Τούρκο Πρόεδρο σε αυτές τις δηλώσεις είναι και η πίεση που υφίσταται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO, σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο Βορειοατλαντικό σύμφωνο.

Βλέποντας ότι οι σύμμαχοι και ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επιδοκιμάζουν τη συνεπή και αταλάντευτη Ελληνική εξωτερική πολιτική σε συνδυασμό με την άρνηση πώλησης προς την Τουρκία εξελιγμένου εξοπλιστικού υλικού και πιο συγκεκριμένα πολεμικών αεροπλάνων, ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει αντί-δυτική ρητορική που περιλαμβάνει βέβαια και τη χώρα μας. Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα ανεξάρτητα από εμπρηστικές δηλώσεις, πιστεύω ότι είναι μία θετική εξέλιξη γιατί σε κάθε περίπτωση ο διάλογος και η συζήτηση των διαφορών των δύο χωρών μπορεί να αποτελέσουν απαρχή για μία ουσιαστική βελτίωση των σχέσεων.

Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Κυβέρνηση με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έχει τονίσει ότι η μόνο διαφορά προς διευθέτηση με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συζητηθούν θέματα εθνικής κυριαρχίας. Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω με έμφαση ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως η Σάμος που έχω την τιμή να εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποστρατικοποιηθούν όπως ζητούν Τούρκοι αξιωματούχοι. Ότι απειλείται ΔΕΝ αποστρατικοποιείται.

700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες βγήκαν στο δρόμο κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο. Εκτιμάτε ότι η κυβέρνηση θα φέρει διορθωτικές αλλαγές πριν ψηφιστεί ο νέος νόμος;

Το φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει προς ψήφιση η Κυβέρνηση νομίζω πως είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Είναι κοινή πεποίθηση στους ‘Ελληνες πολίτες ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα εμπεριέχει αδικίες πολλές φορές εξοργιστικές. Η φοροδιαφυγή αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Ως γνωστόν υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες που δηλώνουν εισόδημα πολύ χαμηλό και όχι συμβατό με τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης

Αποτέλεσμα αυτού είναι το μεγάλο φορολογικό βάρος να πέφτει στις πλάτες των μισθωτών και των δημοσίων υπαλλήλων. Βέβαια ο αντίλογος είναι ότι με τα οριζόντια μέτρα φορολόγησης πιθανόν ορισμένοι να αδικούνται. Ίσως εάν υπήρχε τρόπος φορολογικού ελέγχου σε κάθε έναν φορολογούμενο η όποια αδυναμία των οριζόντιων μέτρων να εξαλειφόταν.

Αλλά υπό τις υπάρχουσες συνθήκες το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί το μόνο τρόπο εφαρμογής ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος Όσον αφορά στην τελική μορφή του Νόμου που θα ψηφιστεί εκτιμώ ότι θα υπάρξουν διευκρινήσεις και ενδεχομένως διορθωτικές παρεμβάσεις στο κείμενο που βρίσκεται προς διαβούλευση όπως άλλωστε ισχύει για όλα τα νομοσχέδια Το μόνο σίγουρο είναι ότι το φορολογικό νομοσχέδιο δεν πρόκειται να αποσυρθεί για τους λόγους που αναφέραμε

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η βελτίωση της οικονομίας»

Πως κρίνετε τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ όπως διαμορφώνονται μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου;

Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν είναι ευχάριστα υπό την έννοια ότι για την καλύτερη λειτουργία της δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού είναι προϋπόθεση η ύπαρξη μίας ισχυρής και παραγωγικής Αντιπολίτευσης. Μίας Αντιπολίτευσης όμως που θα ελέγχει την Κυβέρνηση αντικειμενικά αλλά και θα προτείνει λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες

Το τελευταίο χρονικό διάστημα με λύπη και επιφύλαξη παρακολουθούμε ακραίες φραστικές διαμάχες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από πολλά στελέχη των οποίων τις απόψεις δε μπορεί κάνεις να αγνοήσει υπό την έννοια ότι πολλοί από αυτούς αποτελούν ιδρυτικά στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Παρακολουθούμε έντονες αμφισβητήσεις τόσο του νεοεκλεγέντα προέδρου όσο και της νέας ηγετικής ομάδας, αλλά κυρίως εναντίον της νέας πολιτικής γραμμής που διατυπώνεται από τον νέο αρχηγό. Τελικό αποτέλεσμα είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία μίας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας που προέρχεται από τον πολίτη.

Ειλικρινά εύχομαι αυτή η εξέλιξη να σημάνει μία νέα αρχή για μία παραγωγική και όχι τοξική αντιπολίτευση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο από την νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα προέλθει από αυτόν. Επ’ αγαθώ της Δημοκρατίας και του Ελληνικού λαού.

Οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι από την 1 η Ιανουαρίου θα έχουμε νέο κύμα αυξήσεων σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα. Τι πρωτοβουλίες θα πάρει η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους καταναλωτές;

Το θέμα των αυξήσεων στα καταναλωτικά αγαθά είναι το μεγάλο τρέχον πρόβλημα της κοινωνίας. Το γεγονός ότι η αύξηση των τιμών είναι διεθνές φαινόμενο κι η ακρίβεια στη χώρα μας είναι εν πολλοίς εισαγόμενη, δεν αποτελεί τη μόνη αιτία του προβλήματος. Η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται απόλυτα το κοινωνικό αυτό πρόβλημα γι αυτό άλλωστε έχει θεσπίσει νομικό πλαίσιο που επιτρέπει τον ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς και την επιβολή προστίμων όπου διαπιστωθεί υπερβολικό κέρδος που δεν είναι συμβατό με τα αντικειμενικά δεδομένα.

Παράδειγμα αυτών των δράσεων αποτελούν τα πολύ υψηλά πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε πολυεθνικές εταιρείες όπου διαπιστώθηκε αυτό το φαινόμενο. Τέλος οι διαδοχικές δράσεις που αποσκοπούν στη μείωση των τιμών όπως ήταν το καλάθι του νοικοκυριού και σήμερα η υπαγωγή πολλών καταναλωτικών αγαθών σε καθεστώς μειωμένης τιμής αλλά και ο δειγματοληπτικός έλεγχος ακόμα και από τον Πρωθυπουργό σε καταστήματα πώλησης δείχνουν την προτεραιότητα που έχει θέσει η Κυβέρνηση σε αυτό τον τομέα.

Όσον αφορά στο άμεσο μέλλον εκτιμώ ότι εκτός από τους προαναφερθέντες ελέγχους και δράσεις η ουσιαστικά διαφαινόμενη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και η αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων θα συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση του προβλήματος».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ