Υποστράτηγος Ελ. Ντουρουντούς: «Θα πρέπει να δουλεύεις πολύ και να μιλάς λίγο»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Υποστράτηγος Ελ. Ντουρουντούς: «Θα πρέπει να δουλεύεις πολύ και να μιλάς λίγο»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, Υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ημέρες, εξαρθρώθηκε κύκλωμα για οργανωμένη δράση ατόμων που δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) και τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), καθώς και των Διευθύνσεων Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.Δ.Α.Π.), Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.).

Συνέδραμαν ακόμα το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, Αξιωματικοί και προσωπικό των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Χίου και Σάμου και των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, Χίου και Σάμου, η 9η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

«Είναι μία υπόθεση διευκόλυνσης διακίνησης μεταναστευτικών ροών από την γείτονα χώρα προς τη δική μας, στην οποία αυτή διευκόλυνση συμμετέχουν και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων τα οποία λειτουργώντας κατ’ επίφαση ανθρωπιστικά, διευκολύνουν τις μεταναστευτικές ροές να φτάσουν στη χώρα μας, χωρίς προς τούτο να έχουν καμία αρμοδιότητα, επικαλούμενοι ανθρωπιστικούς λόγους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οποιαδήποτε επίκληση τέτοιου λόγου σου δίνει τη δυνατότητα και σου επιτρέπει να συμμετέχεις σε τέτοιες διαδικασίες οι οποίες βρίσκονται τόσο εκτός της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας της κοινής δήλωσης, αλλά είναι και αντίθετες προς τον ελληνικό ποινικό νόμο».

Στο παρελθόν, υπήρξαν αιχμές για κυκλώματα που δρουν στα νησιά, από υπουργούς.

«Δεν είναι η πρώτη υπόθεση που χειρίζεται η Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Β. Αιγαίου, είναι η τρίτη κατά σειρά. Η πρώτη ήταν το 2018, η δεύτερη το 2020 και η τρίτη φέτος. Βέβαια, αυτές οι υποθέσεις έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια, στο να μπορέσουμε να σχηματίσουμε εκείνες τις δικογραφίες, οι οποίες θα είναι ικανές για ποινική δίωξη.

Και στις τρεις υποθέσεις, η Ελληνική Αστυνομία λειτούργησε με έναν τέτοιον τρόπο, με πολύ μεγάλη υπομονή, συνλειτουργώντας μάλιστα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Β. Αιγαίου συνδυαστικά και με άλλες υπηρεσίες τις οποίες περιγράφονται στο δελτίο τύπου στη συγκεκριμένη υπόθεση, είχε ουσιαστική συμμετοχή η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η Διεύθυνση διαχείρισης και ανάλυσης πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, χάρη στην οποία, τα πειστήρια τα οποία κατασχέσαμε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ήταν αυτά που μίλησαν και έδωσαν τα στοιχεία ώστε, να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια δικογραφία με στοιχεία».

Όπως τόνισε ο κ. Ντουρουντούς, το μεταναστευτικό είναι πολύ δύσκολο στη διαχείριση του ζήτημα, γιατί για να μπορέσεις να το διαχειριστείς πρέπει να είσαι αρμόδιος για να το διαχειριστείς, διότι είναι πολύπλοκο και πολυσχιδές, ενώ θέλει πλήρη κατανόηση του θέματος.

«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο ρεαλιστικές, διότι επιπρόσθετα θα πρέπει να δουλεύεις πολύ και να μιλάς λίγο».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ