Σύσκεψη στο Δήμο Ανατολικής Σάμου για την έξαρση της πανδημίας στο νησί

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Σύσκεψη στο Δήμο Ανατολικής Σάμου για την έξαρση της πανδημίας στο νησί

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Αν. Σάμου σε σύσκεψη με θέμα την έξαρση της πανδημίας στο νησί της Σάμου και αύξηση της διασποράς σε ένα τόπο που ήδη λόγω σεισμού βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη αποφασίστηκαν κατόπιν εποικοδομητικού διαλόγου τα κάτωθι:

α) Θεωρώντας ότι μεγάλο ρόλο στη διασπορά της νόσου στη κοινότητα οφείλεται και στις σχολικές μονάδες προτείνουμε τα self test να πραγματοποιούνται στα σχολεία ώστε να διασφαλίζεται ο ορθός τρόπος ανίχνευσης. Επίσης επιβάλλεται να αυξηθούν οι πόροι για θέματα καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

β) Αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης των μονάδων του ΕΟΔΥ σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

γ) Επείγουσα ενίσχυση της πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας σε υλικοτεχνικές υποδομές και προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας. Ήδη ευρισκόμενοι στη δύσκολη αυτή κατάσταση η ΜΕΘ του νομού είναι πλήρης, νοσηλεύοντας περιστατικά covid και από άλλα νησιά ,προτείνουμε το νοσοκομείο Σάμου να μην δέχεται περιστατικά covid από άλλα νησιά μέχρι να σημειωθεί η ύφεση της πανδημίας στο τόπο μας.

δ) Να σταματήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα να λειτουργούν εντός του νοσοκομείου διότι το ήδη μειωμένο προσωπικό φορτίζεται με επιπλέον έργο πέραν των δυνατοτήτων του.

Τα παραπάνω αιτήματα θα αποσταλούν άμεσα στoν Πρωθυπουργό και στα Υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών.

Ιατρικός σύλλογος Σάμου

Σύλλογος εργαζόμενων Νοσοκομείου Σάμου

Δήμος Δυτικής Σάμου

Δήμος Ανατολικής Σάμου

Λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος έκανε την παρακάτω διευκρινιστική δήλωση:

Σύσκεψη στο Δήμο Ανατολικής Σάμου για την έξαρση της πανδημίας στο νησί

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ