Σωτήρης Δρούλιας από Ικαρία: ««Εμείς τον παιδίατρό μας δεν τον χαρίζουμε πουθενά». Αιτήθηκε τις πολλές ημέρες αδείας της η κ. Λάμπρου και ακολουθεί παραίτηση

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Σωτήρης Δρούλιας από Ικαρία: ««Εμείς τον παιδίατρό μας δεν τον χαρίζουμε πουθενά». Αιτήθηκε τις πολλές ημέρες αδείας της η κ. Λάμπρου και ακολουθεί παραίτηση

Στο Radio Cafe 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο  πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας, ιατρός κ. Σωτήρης Δρούλιας με αφορμή την πρόθεση μετακίνησης παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Ικαρίας σε αυτό της Σάμου.

«Οι μετακινήσεις δεν είναι γιατί ο χαρακτήρας κάποιων διοικητών δεν είναι καλός. Έχει να κάνει με πολιτικές επιλογές που λένε ότι προσλήψεις δεν γίνονται και ένας εργαζόμενος στα πλαίσια διασυνδεόμενων ή συγχωνευμένων νοσοκομείων  είναι υπάλληλος όλων των νοσοκομείων  και όλων των δομών που άπτονται της συγχώνευσης ή της διασύνδεσης» είπε τονίζοντας ότι είναι πάγιο αίτημα η ύπαρξη αυτόνομου νοσοκομείου στην Ικαρία.

Σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση παιδιάτρου ανέφερε ότι πληροφορήθηκαν τυχαία για διεργασίες προκειμένου να καλυφθεί το κενό που προέκυψε στο νοσοκομείο Σάμου με μετακίνηση των παιδιάτρων του Νοσοκομείου Ικαρίας εκ περιτροπής για κάποιες μέρες το μήνα. Να σημειωθεί ότι το κενό προέκυψε μετά από παραίτηση παιδιάτρου που άφησε και πάλι την ειδικότητα παιδιάτρου μονήρη στο Νοσοκομείο Σάμου.

«Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Δεν έχουμε τίποτε ούτε με τον Σαμιακό λαό, ούτε με το σαμιακό νοσοκομείο, ίσα – ίσα μας έχουν βοηθήσει άπειρες φορές και η λύση είναι η στελέχωση και των δύο νοσοκομείων με επαρκές προσωπικό» είπε και τόνισε πως όταν έγινε γνωστό το θέμα ο σύλλογος ζήτησε εξηγήσεις από την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Ικαρίας η οποία είπε ότι δεν συμφωνεί με το αίτημα το οποίο όπως έγινε γνωστό δεν είχε κατατεθεί γραπτώς αλλά η όποια συνεννόηση ήταν σε προφορικό επίπεδο.

Ο κ. Δρούλιας πρόσθεσε ότι ήταν χρόνιο αίτημα ο διορισμός δεύτερου παιδιάτρου που ικανοποιήθηκε μόλις φέτος. «Ειδικά μετά το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη ο κόσμος εδώ είναι στα κάγκελα. Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Την ίδια στιγμή που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τον θάνατο νέων παιδιών την ίδια στιγμή υπογράφουν για τον θάνατο άλλων παιδιών; Είναι υποκριτικές όσοι στηρίζουν αυτές τις πολιτικές».

Ο κ. Δρούλιας ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι απαίτησαν να σταματήσουν οι διαδικασίες και αν αυτό δεν συμβεί  δήλωσαν ότι ο σύλλογος θα το μπλοκάρει και θα προβεί σε κινητοποιήσεις ενώ παράλληλα έγινε ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και υπήρξε άμεση κινητοποίηση με παρουσία εκατοντάδων πολιτών, εκπροσώπων φορέων, συλλόγων γονέων  και εργαζομένων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου και εξέφρασαν με την παρουσία τους στο Νοσοκομείο Ικαρίας την αντίθεση και την αγανάκτησή τους. Ακόμη ανέφερε ότι δεν κατέστη δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία με την διοικήτρια Σάμου η οποία επικαλέστηκε φόρτο εργασίας.

«Είναι απαράδεκτο να αντιμετωπιζόμαστε ως τηλεφωνικά σκουπίδια άνθρωποι οι οποίοι ζούμε εδώ και δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε υπηρεσίες. Θα πρέπει τουλάχιστον να μας μιλούν στο τηλέφωνο» είπε. Ακόμη σημείωσε ότι ο Σύλλογος  Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας  ήρθε σε επαφή με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και ειδικότερα με την Υποδιοικήτρια κ. Δίπλα η οποία δήλωσε ότι θα εισηγηθεί αρνητικά με την μετακίνηση και το θέμα θα λήξει άμεσα.

«Εμείς τον παιδίατρό μας δεν τον χαρίζουμε πουθενά» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «κάθε μικρή υποχώρηση είναι μεγάλη ήττα για το μέλλον. Δεν υποχωρούμε ποτέ ξανά».

Ακόμη ανέφερε ότι το Σωματείο συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 8ης Μαρτίου.

«Βλέπουμε τι ζούμε, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι πολιτικές εξυπηρετούν μόνο το κέρδος και την κερδοφορία κάποιων και τις ζωές μας τις έχουνε γραμμένες εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Αυτό που έγινε στα Τέμπη ήταν έγκλημα. Αυτό που πήγαν να κάνουν τώρα και ν` αφήσουν χωρίς γιατρούς είναι έγκλημα, ένα διαρκές έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού αυτό που γίνεται με την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και είναι κάτι που στην απεργία πρέπει να αποτυπωθεί. Πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί οι ένοχοι, αυτοί που τόσα χρόνια αφήσανε τους σιδηροδρόμους χωρίς την απαραίτητη ασφάλεια». Τέλος ο κ. Δρούλιας είπε: «Επιλέξαμε να ζούμε σε ένα νησί στην άκρη του Αιγαίου. Δεν θα μας τιμωρούνε γι` αυτό».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η μοναδική παιδίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κ. Δήμητρα Λάμπρου υπέβαλε έγγραφο προς τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου όπου αιτείται την άδεια των τελευταίων ετών που δεν έχει λάβει (περίπου 110 ημέρες) και με τη λήξη της αδείας της την υποβολή παραίτησής περίπου στις 8 Σεπτεμβρίου 2023.

Σωτήρης Δρούλιας από Ικαρία: ««Εμείς τον παιδίατρό μας δεν τον χαρίζουμε πουθενά». Αιτήθηκε τις πολλές ημέρες αδείας της η κ. Λάμπρου και ακολουθεί παραίτηση

Στις 18 Δεκεμβρίου του 2018, είχαμε φιλοξενήσει την κ. Δήμητρα Λάμπρου στο Radio Café 102.4 και τότε περιληπτικά είχαμε γράψει:

«Η κ. Δήμητρα Λάμπρου είναι πλέον η μοναδική παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, έπειτα από την παραίτηση του δεύτερου παιδιάτρου. Η οργανική θέση της κ. Λάμπρου είναι στο ΚΕΦΙΑΠ και από το 2012 εργάζεται στο Νοσοκομείο Σάμου. Όπως η ίδια λέει «ένα άτομο είναι αδύνατο να καλύψει πρωϊνά και εφημερίες. 365 μέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ και από το βράδυ μέχρι το πρωί σ’ έναν πολύ ευαίσθητο τομέα. Κάνω υπομονή μέχρι να βρεθεί λύση και γιατί δεν θέλω να κλείσει η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου».

Μεγάλο το πρόβλημα, επηρεάζει τη λειτουργικότητα του Νοσοκομείου, προσθέτει μεγάλη αγωνία στους γονείς. Όπως λέει ο λαός μας «ένας ίσον κανένας». Ας το ακούσουν οι αρμόδιοι…

Το Radio Café 102.4, εδώ και αρκετές μέρες δέχεται αρκετά μηνύματα για τη ΜΗ ύπαρξη δεύτερου παιδιάτρου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Σας παραθέτουμε χαρακτηριστικά ένα από αυτά.

Σωτήρης Δρούλιας από Ικαρία: ««Εμείς τον παιδίατρό μας δεν τον χαρίζουμε πουθενά». Αιτήθηκε τις πολλές ημέρες αδείας της η κ. Λάμπρου και ακολουθεί παραίτηση

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ