Συνεχίζονται για 5η μέρα οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Συνεχίζονται για 5η μέρα οι κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

5η ημέρα κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου, στους τομείς της καθαριότητας, της σίτισης, στα πλυντήρια, στην φύλαξη και στους τραυματιοφορείς. Απαιτώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για να μπορούν να λαμβάνουν την κανονική τους άδεια και τα ρεπό τους, αλλά και ασφαλή νοσηλεία των ασθενών, για να μπορεί να γίνεται η καθαριότητα όπως προβλέπεται και να μη κινδυνεύουν οι ασθενείς μας από μολύνσεις.

Πέντε συνεχείς ημέρες οι εργαζόμενοι στους παραπάνω τομείς βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες 3ωρες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Εργαζόμενοι που στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι συμβασιούχοι, σε κάποιους από αυτούς λήγουν τέλη Σεπτεμβρίου και στους υπόλοιπους τον Δεκέμβριο του 2023.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου χαιρετίζει τους απεργούς εργαζόμενους που η συμμετοχή τους, τόσο στην στάση εργασίας, όσο και στις συγκεντρώσεις ήταν καθολική. Επιχειρήθηκε και σήμερα εκ νέου συνάντηση με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, η οποία τους γύρισε στην κυριολεξία την πλάτη, χωρίς να τους δώσει καμία απάντηση στο ερώτημά τους γιατί δεν προσλαμβάνει εργαζόμενους από τις λίστες που ήδη υπάρχουν στην 2η υγειονομική περιφέρεια από την προκήρυξη του Μαρτίου το 2023.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταμάτης Φιλιππής στην ομιλία του κάλεσε του εργαζομένους να γυρίσουν και αυτοί την πλάτη στις διορισμένες Διοικήσεις και στις πολιτικές των Κυβερνήσεων που τους έχουν εξαθλιώσει, τους έχουν κακοπληρωμένους και τους κρατούν ομήρους περιμένοντας την ανανέωση των συμβάσεων τους. Επίσης τόνισε ότι σωτήρες δεν υπάρχουν και ότι την άλλη μέρα μετά τις εκλογές στην ίδια κατάσταση θα βρισκόμαστε και μαζί με άλλους εργαζόμενους θα πρέπει να παλέψουμε για την σωτηρία μας. Ο αγώνας αυτός θα πρέπει να συνεχιστεί, να προστεθούν και άλλοι κλάδοι.

Στην κατεύθυνση αυτή το ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου καλεί όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, την Τετάρτη 28-6-2023 σε γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, προκειμένου όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, για μισθούς που να μπορούμε να ζούμε, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας, για να μη εκχωρηθούν υπηρεσίες σε ιδιωτικές εταιρείες.

Το ΔΣ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ