Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Καιρίδη με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Καιρίδη με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημητρίου Καιρίδη στη Σάμο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο και τη Δημοτική Αρχή.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στη δομή φιλοξενίας στη θέση Ζερβού διαπίστωσε ότι η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη παρά την αυξημένη μεταναστευτική και προσφυγική πίεση και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα η αποσυμφόρηση της δομής με την επιτάχυνση των διαδικασιών καταγραφής και ταυτοποίησης των αιτούντων άσυλο. Τόνισε ότι η νέα δομή της Σάμου αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι το Υπουργείο θα είναι πάντα δίπλα στις τοπικές κοινωνίες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που σηκώνουν δυσανάλογο βάρος και για το σκοπό αυτό διαπραγματεύεται ένα πακέτο μέτρων στήριξης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

O Υπουργός συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στη δομή, δήλωσε πως θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να παραμείνουν στη θέση τους και τους ευχαρίστησε για τη σημαντική προσφορά τους στο έργο του Υπουργείου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος υποστήριξε τα αιτήματα των εργαζομένων. Παράλληλα, εξέφρασε στον Υπουργό την εδραιωμένη πλέον ανησυχία του για τις αυξανόμενες ροές και τα προβλήματα που δημιουργούνται και ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ταυτοποίησης και την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, την ενίσχυση σε υλικούς και ανθρώπινους πόρους των υποστελεχωμένων υπηρεσιών φύλαξης των συνόρων, ασφάλειας και διαχείρισης ώστε να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα, οι ανθρώπινες ζωές, η ποιότητα ζωής και το μέλλον των κατοίκων των ακριτικών νησιών μας.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ