Συνάντηση εργασίας στο δήμο Αν. Σάμου στο πλαίσιο του έργου «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Συνάντηση εργασίας στο δήμο Αν. Σάμου στο πλαίσιο του έργου «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο κτιριακό συγκρότημα του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου, με ομιλητή τον κο Κωνσταντίνο Πατλιτζιάνα, από το το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Τεχνικός Εταίρος),  παρουσία των τριών Διευθυντών κου Ευστρατίου Κωνσταντίνου, κου Κόττορα Απόστολου και του κου Χατζή Δημήτριου, του Δημάρχου  κου Στάντζου Γεώργιου, του Αντιδημάρχου κου Βογιατζή Κώστα,  και των Διευθυντών των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Προγραμματισμού κας Καζάκου και κου Δελώνη, αντίστοιχα. Το έργο «ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩ», συνολικου π/υ 2.000.000€ είναι χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020» και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος με το ποσό των 170.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά στην πραγματοποίηση επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στο κτίριο με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας του, καθώς και τη λειτουργία του ως «παράδειγμα» ορθής πρακτικής για τους πολίτες. Η πιλοτική αυτή δράση θα συμβάλει συνολικά στη σταδιακή μετατροπή του κτιρίου σε πρότυπο κτίριο Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης – Nearly Zero Energy Building (NZEB). Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί:

  • Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης.
  • Εγκατάσταση μετρητικού εξοπλισμού για την έξυπνη παρακολούθηση της λειτουργίας του πιλοτικού έργου.
  • Βιωματικό εργαστήριο για την εξοικείωση των μαθητών με τις έννοιες της Εξοικονόμησης ενέργειας και των ενεργειακών κοινοτήτων.

Συνεχίζουμε τον προγραμματισμό έργων μεγάλου στρατηγικού ενδιαφέροντος και καινοτόμων δράσεων διασυνοριακής συνεργασίας στον τομέα της Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ