Στ. Βαρδαρός: «Υπεύθυνο το Υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων. Να πιέσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές και να μη σφυρίζουν αδιάφορα»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Σταμάτης Βαρδαρός: Και όμως, οι πολιτικές της Κυβέρνησης Μητσοτάκη αποδίδουν!

Εδώ και αρκετές εβδομάδες (σε κάποιες περιπτώσεις μήνες) στο σύνολο της χώρας
παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα καθημερινής χρήσης και πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα ασθενείς και φαρμακοποιοί να ταλαιπωρούνται, συχνά ανεπιτυχώς, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν κάποια από αυτά. Μετά από επικοινωνία με την Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σάμου, κα. Ελπίδα Χατζηελευθεριάδου, επιβεβαιώνεται αυτή η εικόνα και για τα νησιά του νομού μας, με δυσκολίες και ασυνέχειες στην προμήθεια με παυσίπονα, αντιδιαβητικά, αντιπηκτικά, αντιεπιληπτικά, αντικαταθληπτικά κ.α..
Υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση είναι το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ (Εθνικός
Οργανισμός Φαρμάκου) που συνεχίζουν να αφήνουν χωρίς αποτελεσματικό έλεγχο και περιοριστική κρατική παρέμβαση τις εταιρείες του φαρμακευτικού κλάδου. Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εδώ και καιρό αναδεικνύουν το πρόβλημα αλλά τα κυβερνητικά αντανακλαστικά είναι τραγικά.
Επειδή η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα αναγκαία φάρμακα είναι θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και βασική υποχρέωση της Πολιτείας, είναι σκόπιμο και αναγκαίο να ασκηθεί κάθε πιθανή πίεση στην Κυβέρνηση (Υπουργείο Υγείας), ακόμη και από τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι μέχρι σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα, για να αναλάβει πρωτοβουλίες. Οι ανάγκες των πολιτών και όχι των επιχειρηματικών συμφερόντων (οφείλουν να) είναι προτεραιότητα.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ