Στέγαση υγειονομικών στα νησιά: Ζητείται χείρα βοηθείας από την τοπική αυτοδιοίκηση

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Στέγαση υγειονομικών στα νησιά: Ζητείται χείρα βοηθείας από την τοπική αυτοδιοίκηση

Η στεγαστική κρίση δεν πλήττει μόνο τα νέα ζευγάρια αλλά και τη δημόσια υγεία στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται ότι κατέληξαν χθες στην οδό Αριστοτέλους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας που συζήτησε εκτενώς το θέμα των ελλείψεων προσωπικού – γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών στη νησιωτική Ελλάδα.

Τα προβλήματα στέγασης των υγειονομικών δεν εντοπίζονται μόνο στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά αλλά και σε μεγαλύτερα όπως η Χίος, η Σάμος, η Λέσβος, η Λήμνος, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να εξετάζει πλέον ένα νέο πλέγμα μέτρων μόνιμου χαρακτήρα.

«Ο γιατρός, ο νοσηλευτής, ο διασώστης δεν μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια και να προσφέρει, όταν τα κόστη διαμονής και διαβίωσης ξεπερνούν τον μισθό του» δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να δώσει ισχυρά οικονομικά κίνητρα – και όχι μόνο – σε όσους εκφράσουν την επιθυμία να εργαστούν στα νησιά.

Σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται επίσης, ότι στην εξίσωση για την επίλυση αυτού του χρόνιου αλλά διαρκώς εντεινόμενου προβλήματος η κυβέρνηση θα βάλει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση καλώντας τους τοπικούς άρχοντες να «βάλουν πλάτη» για τη στέγαση των υγειονομικών.

Στο πλαίσιο αυτής της προσέγγισης, είναι πολύ πιθανό τις επόμενες εβδομάδες να πραγματοποιηθούν επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών στα νησιά για συνομιλίες με τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

dailypharmanews.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ