Σε βαρύ κλίμα ο εορτασμός της 108ης επετείου Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Σε βαρύ κλίμα ο εορτασμός της 108ης επετείου Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα

Σε βαρύ κλίμα λόγω του πένθους από τον καταστροφικό σεισμό, που είχε ως αποτέλεσμα πέρα από τις υλικές ζημιές και το χαμό δύο αθώων ψυχών και κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των μέτρων της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Νοεμβρίου 2020, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, για την 108η επέτειο της Ένωσης της Σάμου με την Μητέρα Ελλάδα.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος στο μήνυμά του είπε τα εξής:

«Από σήμερα εισερχόμεθα εις την περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων και η Αγία μας Εκκλησία, μας καλεί όλους μας σε νηστεία, σε προσευχή, σε μετάνοια, για να μπορούμε να υποδεχθούμε Εκείνον ο οποίος ήρθε στη Γη από αγάπη για τον άνθρωπο.

Επίσης σήμερα ακούσαμε την παραβολή του καλού Σαμαρείτη στο κείμενο του Ιερού Ευαγγελίου, που μας υπενθυμίζει ακριβώς την θρησκευτική αγάπη που έχει ο Κύριός μας για όλους μας, αλλά και συγχρόνως εμείς ακολουθώντας ακριβώς αυτή τη θεωρία του. Να νιώθουμε τους διπλανούς μας ως αδελφούς μας, να τους διακονούμε και να προσφέρουμε σε αυτούς την αγάπη μας και την βοήθειά μας.

Μάλιστα σήμερα που είμαστε όλοι μας πληγωμένοι από τον σεισμό να δώσουμε σε όλους εκείνους τις ευχές μας που βρίσκονται από αυτή την δοκιμασία εν θλίψη, αλλά και όλους εκείνους τους οποίους βρίσκονται σήμερα μέσα σε αυτή την πανδημία στο κρεβάτι του πόνου και σε όλους εκείνους οι οποίοι σήμερα ανάμεσά μας και νιώθουν ακριβώς την δοκιμασία την οποία υφίσταται το νησί μας.

Όμως σήμερα το νησί μας γιορτάζει , εορτάζει την 108η επέτειο της Ενώσεως του με την Μητέρα Ελλάδα. Ημέρα εθνικού και Σαμιακού μεγαλείου και ηρωισμού».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος εξήρε τους αγωνιστές που απέδειξαν ότι η Σάμος είναι το προπύργιο προς Ανατολάς και οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Πρέπει να αποτελέσουν έμπνευση και παράδειγμα αποφασιστικότητας, εργατικότητας και πίστης. Κάθε χρόνο η επίσημη δοξολογία γίνονταν στον Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνα που το 1912 συνεδρίασε η Εθνοσυνέλευση των Σαμίων, όμως φέτος μένει κλειστός λόγω του καταστροφικού σεισμού.

«Ας παρελάσουμε με την σκέψη μας, ας παρελάσουμε φέροντας στην μνήμη μας την περσινή παρουσία των Ευζώνων της προεδρικής φρουράς».

Σε βαρύ κλίμα ο εορτασμός της 108ης επετείου Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα

Στη συνέχεια και μετά το πέρας της δοξολογίας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Θεμιστοκλή Σοφούλη και κατάθεση στεφάνων, από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο, από τον Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη και τον Ταξίαρχο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ κ. Περικλή Δούκα.

Παρόντες εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, η πρόεδρος ΔΟΠΠΟΝΑΣ και Περιφερειακή Σύμβουλος κα Άννη Ανδρεάδου, ο κ. Ευθύμιος Λέκκας Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, ο οποίος βρίσκεται στο νησί από τις πρώτες ημέρες του σεισμού.

Χρόνια Πολλά Σάμο, πάντα γερή και ενωμένη!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ