Ρυθμοί Αργεντίνικου Tango στο θέατρο του Άη Γιαννάκη σε μια όμορφη βραδιά

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Ρυθμοί Αργεντίνικου Tango στο θέατρο του Άη Γιαννάκη σε μια όμορφη βραδιά

Με μελωδίες και ρυθμούς Αργεντίνικου Tango, πλημμύρισε το θέατρο του Άη Γιαννάκη, το Σάββατο βράδυ (26/08), στο πλαίσιο του Samos Tango Festival, το οποίο γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και φιλοξενεί περίπου 200 άτομα από την Ελλάδα και διάφορα μέρη του κόσμου. Μετά από τρείς (3) ημέρες γεμάτες με εργαστήρια, μαθήματα και μουσικές εμπειρίες, οι συμμετέχοντες του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό, όχι μόνο τη δουλειά τους, αλλά κυρίως το πάθος τους για το Tango.

Οι χορευτές επιδόθηκαν με ιδιαίτερη τεχνική και πάθος, στα βήματα του Αργεντίνικου Tango, καθώς στο φεστιβάλ συμμετείχαν και διεθνούς φήμης μαέστροι Tango, οι οποίοι είναι οι πιο διάσημοι χορευτές, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, έχουν χορέψει και διδάξει σε όλες τις καλύτερες και υψηλής καλλιτεχνικής αξίας μουσικές σκηνές της υφηλίου.

Ρυθμοί Αργεντίνικου Tango στο θέατρο του Άη Γιαννάκη σε μια όμορφη βραδιά

Μοναδικό το θέαμα και πρωτόγνωρο για τη Σάμο, γεγονός που ίσως αποτελεί την απαρχή για ένα θεσμό, που ήρθε για να μείνει. Άλλωστε οι συμμετέχοντες συνδύασαν το φεστιβάλ με διακοπές, δίνοντας μία έξτρα ώθηση στον τουρισμό και την προβολή του νησιού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Και η συμβολή του Δήμου Ανατολικής Σάμου ήταν πολύ μεγάλη, ώστε να γίνει αυτό το festival.

Οι διοργανώτριες, κ. Βιδάλη και κ. Παπανικήτα, έμειναν απόλυτα ευχαριστημένες από τη συμμετοχή του κόσμου και ευελπιστούν ν’ ανέβει ο αριθμός όσων επιθυμούν να μάθουν τα βασικά του χορού.

Άλλωστε, όπως είπε η κ. Παπανικήτα, για να μάθει κάποιος tango, πρέπει να συνδεθεί με τη μουσική, να μάθει τη βασική τεχνική και από εκεί και πέρα να συνδεθεί το ζευγάρι και να κάνει αυτοσχεδιασμούς.

«Το tango δεν είναι χορός, είναι μία φιλοσοφία, είναι μία επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι που χορεύει. Οι κινήσεις είναι πολύ αμυδρές, είναι πολύ μικρές και πρέπει οι χορευτές, το ζευγάρι, πρέπει να είναι συντονισμένο. Γίνεται φυσικά μετά από αρκετά σεμινάρια, που μαθαίνει κανείς αυτές τις βασικές κινήσεις».

Ρυθμοί Αργεντίνικου Tango στο θέατρο του Άη Γιαννάκη σε μια όμορφη βραδιά

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα Κυριακή (27/08) θα υπάρχει επίδειξη των ρυθμών Αργεντίνικου tango στην κεντρική οδό του Πυθαγορείου από τις 19:00 – 21:00 περίπου

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Ο χορός tango είναι γνωστός για τον παθιασμένο, έντονο και συχνά μελαγχολικό του χαρακτήρα. Αν και τα συναισθήματα που προκαλεί μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με το πώς ερμηνεύεται και χορεύεται, κάποια από τα κύρια συναισθήματα που συνδέονται με τον χορό tango, όπως ότι ο χορός trango είναι γνωστός για την έντονο πάθος και τη σεξουαλική φόρτιση που μεταφέρει. Οι κινήσεις του χορού μπορούν να εκφράσουν έντονα συναισθήματα ανάμεσα στους χορευτές.

Πολλές φορές, το tango εκφράζει μια αίσθηση μελαγχολίας και νοσταλγίας. Ο ρυθμός και η μελαγχολική μελωδία του μπορούν να προκαλέσουν συναισθήματα βαθιάς σκέψης και συναισθηματικής εσωτερικής αναταραχής.

Ρυθμοί Αργεντίνικου Tango στο θέατρο του Άη Γιαννάκη σε μια όμορφη βραδιά

Ο χορός tango απαιτεί στενή συνεργασία μεταξύ των χορευτών. Η ανταλλαγή βλεμμάτων, η φυσική επαφή και οι κινήσεις μπορούν να προκαλέσουν αίσθημα επικοινωνίας και συνδέσμου μεταξύ των ατόμων.

Συχνά αντιμετωπίζεται ως ένας εκφραστής της επιθυμίας και του απαγορευμένου. Οι κινήσεις του μπορούν να αντικατοπτρίζουν την αίσθηση του να θέλεις, κάτι που δεν μπορείς να έχεις.

Ο χορός tango απαιτεί αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα από τους χορευτές. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το χορό μπορεί να τους δώσει μια αίσθηση δύναμης και ελευθερίας, να εκφράσουν τον εαυτό τους μέσα από την τέχνη του χορού.

Ρυθμοί Αργεντίνικου Tango στο θέατρο του Άη Γιαννάκη σε μια όμορφη βραδιά

Αυτά είναι μερικά από τα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει ο χορός tango, αν και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται και βιώνει κανείς αυτά τα συναισθήματα, μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την προσωπική του εμπειρία και συναισθηματική κατάσταση.

Αλέξης Κομνηνός

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ