Πώς να ντύσετε ένα μωρό το χειμώνα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Πώς να ντύσετε ένα μωρό το χειμώνα

Είστε ένας νέος γονιός που διστάζει να βγάλει το μικρό του έξω κατά τη διάρκεια του χειμώνα;  Καταλαβαίνουμε! Κάνει κρύο, χρειάζεται πολύς χρόνος για να ντυθούν όλοι, και ειλικρινά, δεν ακούγεται τόσο πολύ διασκεδαστικό να βγούμε έξω με ένα μωρό έξω στο κρύο. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε ακόμα να απολαύσετε την εξοχή και την ύπαιθρο κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού! Απλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι και εκπαιδευμένοι για το πώς να ντύσετε σωστά το μωρό σας για το χειμώνα.

Αυτό το άρθρο θα καλύψει πέντε σημαντικές συμβουλές για να μην ανησυχείτε την περίοδο του χιονιού!

5 Συμβουλές για να ντύσετε το μωρό σας το χειμώνα

Το ντύσιμο του μωρού σας το χειμώνα έχει να κάνει με την ασφάλεια, τη ζεστασιά και την άνεση. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και να γνωρίζετε πιθανά σημάδια ότι το μωρό σας κρυώνει ή είναι πάρα πολυ ζεστό και κινδυνεύει από υπερθέρμανση. Πριν ξεκινήσουμε, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι τα μωρά θα πρέπει να έχουν περιορισμένη έκθεση σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Ακόμα κι αν είναι πάνω από το μηδέν, να είστε προσεκτικοί με το πόσο χρόνο περνάτε σε εξωτερικούς χώρους! Παιδικά μπουφάν για αγόρια και κορίτσια

  1. Ντύστε το μωρό με αρκετά ρούχα

Είναι καλύτερο να ντύνετε το μικρό σας με πολλά λεπτά στρώματα ρούχων σε αντίθεση με τα μεγάλα, ογκώδη ρούχα. Οι λεπτές στρώσεις βρεφικών ρούχων είναι ευεργετικές γιατί θα παγιδεύουν τη θερμότητα μεταξύ τους, αυξάνοντας τη ζεστασιά. Τα ογκώδη ρούχα μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση και ακόμη και να είναι δυνητικά επικίνδυνα. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να φοράτε ένα ογκώδες παλτό στο αυτοκίνητο επειδή το παχύ στρώμα μπορεί να συμπιεστεί στη ζώνη ασφαλείας και να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση ατυχήματος.

Επειδή τα μωρά τείνουν να κρυώνουν πιο γρήγορα από τους ενήλικες, μπορεί να χρειάζονται περισσότερα στρώματα! Ένας καλός εμπειρικός κανόνας θα ήταν να ντύσετε το μωρό σας με ένα παραπάνω στρώμα ρούχου από αυτό που θα χρειαστείτε. Αν λοιπόν χρειάζεστε δύο στρώσεις ρούχων για να είστε έξω, ντύστε το μωρό σας στα τρία!

Το Mi&Mo έχει μια μεγάλη ποικιλία από ρούχα και παιδικά πουλόβερ  για αγόρια και κορίτσια που μπορούν να προσφέρουν εξαιρετική άνεση χωρίς να είναι πολύ ογκώδη για το αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης : Αφήστε τα παιδιά να επιλέγουν τα ρούχα τους

  1. Καλύψτε τα άκρα

Αν και είναι σίγουρα σημαντικό να καλύπτετε τον κορμό και το κεφάλι του μωρού σας, μην ξεχνάτε τα χεράκια, τα ποδαράκια και τα αυτιά. Το σώμα μας στέλνει αίμα για να προστατεύσει τα βασικά μας όργανα για την επιβίωση. Αυτό μπορεί να κάνει τα εξωτερικά μας άκρα να είναι τα πρώτα πράγματα που βιώνουν υπερβολικό κρύο. Φροντίστε να καλύπτετε τα μικρά σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια!

  1. Ελέγξτε για υπερθέρμανση

Παρόλο που αυτό το άρθρο αναφέρεται κυρίως στο πώς να παραμείνετε ζεστοί, βεβαιωθείτε ότι δεν είστε υπερβολικοί ενώ ντύνετε το μωρό σας για το κρύο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η υπερθέρμανση μπορεί να συμβάλει στο SIDS (Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου).

Προσέξτε τα συμπτώματα υπερθέρμανσης:

Ιδρώτας

Βρεγμένα μαλλιά

Ταχεία αναπνοή

κοκκινισμένα μάγουλα

Κάθε φορά που μπαίνετε μέσα, θυμηθείτε να αφαιρέσετε τυχόν επιπλέον στρώματα από το παιδί σας, όπως θα κάνατε και για τον εαυτό σας! Οι ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας μπορεί να τους κάνουν να νιώθουν άβολα γρήγορα και το να είναι πολύ ζεστό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πολύ επικίνδυνο.

Διαβάστε επίσης : 5 συμβουλές για να έχετε ένα ευχάριστο ταξίδι με το βρέφος σας

  1. Χρησιμοποιήστε αδιάβροχα ρούχα αν πάτε στα χιόνια

Οι βρεφικές στολές χιονιού  φοριούνται πολύ εύκολα σε εξωτερικό χώρο, επειδή έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν το μωρό σας στεγνό ενώ αφήνουν την υγρασία να διαφύγει. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για να διατηρείτε το μωρό σας άνετο και στεγνό ενώ παίζει.

  1. Προσέχετε για άλλα προειδοποιητικά σημάδια

Εκτός από τα συμπτώματα υπερθέρμανσης που αναφέρθηκαν νωρίτερα στο άρθρο, φροντίστε να δώσετε προσοχή και στα προειδοποιητικά σημάδια για το υπερβολικό κρύο

Ο λήθαργος και η μη ανταπόκριση είναι πιθανά συμπτώματα υποθερμίας ή κρυοπαγήματος

Τα κρυοπαγήματα μπορεί συχνά να εμφανιστούν ως μια λευκή περιοχή με φουσκάλες

Κρύα χέρια και πόδια

Χλωμό δέρμα

Τουρτούρισμα

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ