«Πρόγραμμα Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

«Πρόγραμμα Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού»

Σας υπενθυμίζουμε ότι με το άρθρο 4 παράγρ. 1 του ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α/8.4.1999) καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, πέραν των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, κατά το φετινό εορτασμό, την Κυριακή 9 Μαΐου 2021, επιτρέπονται οι εξής εκδηλώσεις:

α) Γενικός σημαιοστολισμός σε ολόκληρη τη Χώρα από την όγδοη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής.

β) Τέλεση δοξολογίας και κατάθεση στεφάνων στις έδρες των Περιφερειών & Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και εκφώνηση ομιλίας, στο χώρο κατάθεσης στεφάνων με μικρό αριθμό προσερχομένων.

δ) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 9   ΜΑΙΟΥ  2021

Ώρα 09:00:Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή στρατονόμων και μουσικού της 79 ΑΔΤΕ.

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου (πέρας προσελεύσεως επισήμων: 10:25)

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Βουλευτή Σάμου, Διοικητή 79 ΑΔΤΕ, Δήμαρχο Σάμου, κ. Υποστράτηγο Επιχειρησιακό Συντονιστή Πυροσβεστικού Σώματος Νήσων Αιγαίου, Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου, Λιμενάρχη Σάμου

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών

Εθνικός Ύμνος

Ώρα 20:00 : Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή στρατονόμων και μουσικού της 79 ΑΔΤΕ.

Τα της Δοξολογίας και Επιμνημόσυνης Δέησης να ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου & Ικαρίας.

Παρακαλούμε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρέστερη οργάνωση και παρουσίαση των εκδηλώσεων του εορτασμού και σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ