Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα διότι υπενθυμίζει την αντίσταση ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών.

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, με λαμπρότητα, ιδιαίτερα στα σχολεία και λοιπά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ν.π.δ.δ. και τους Οργανισμούς.

Επισημαίνουμε ότι, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, πρέπει να δοθεί στον εν λόγω εορτασμό ουσιαστικό περιεχόμενο, αναφορικά με την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης για τις αξίες της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της αντίστασης στο ναζιστικό και φασιστικό ολοκληρωτισμό. Η αξιοποίηση της εθνικής επετείου μέσω των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα ανά την Ελλάδα είναι μία λαμπρή ευκαιρία υπενθύμισης των αγώνων των προγόνων μας και των πανανθρώπινων αξιών που υπεράσπισε το Έθνος μας.

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28 ης Οκτωβρίου, ορίζουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις στην πόλη της Σάμου (έδρα της Περιφερειακής Ενότητας):
Α) Γενικό σημαιοστολισμό από την ογδόη πρωινή ώρα της 26 ης Οκτωβρίου, μέχρι τη δύση του ηλίου της 28 ης Οκτωβρίου.

Β) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27 ης και 28 ης Οκτωβρίου, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμιση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ.ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β΄) Κ.Υ.Α., όπως ισχύει.

ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις Δημόσιες υπηρεσίες και στα Ν.Π.Δ.Δ. κτλ.

Ώρα 11:30: Απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων από μαθητές Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Λύκειο Ελληνίδων, Οδηγών στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους, βαθμοφόρους και παρουσία εκπροσώπων των Αρχών του Νομού. Στην εκδήλωση μπορούν να παρευρεθούν οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών, καθώς και οι Διευθυντές Τραπεζών.

Η ρύθμιση των λεπτομερειών της τελετής θα γίνει με μέριμνα και συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θούρια και εμβατήρια από μεγαφωνική συσκευή της 79 Α.Δ.Τ.Ε., που θα εγκατασταθεί στην Πλατεία Πυθαγόρα, καθώς και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών της πόλεως.

Ώρα 08:00 : Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.

Ώρα 10:30 : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιου (πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10:25). Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό, που θα οριστεί από τη Δ/νση της Πρωτοβάθμιας ή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων με σειρά προβαδίσματος, από τους:

κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
κ. Βουλευτή Νομού Σάμου
κ. Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου
κ. Ταξίαρχο Διοικητή της 79 ης ΑΔΤΕ (ΑΔΦ)
κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου
κ. Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Σάμου
κ.Ταξίαρχο Αναπληρωτή Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος
Νήσων Αιγαίου
κ. Λιμενάρχη Σάμου
κ. Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Σάμου
κ. Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών
κ. Εκπρόσωπο Αντιστασιακών Οργανώσεων
κ.κ. Εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11:30: Παρέλαση επί της παραλιακής λεωφόρου, μαθητών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Οδηγών, Λυκείου Ελληνίδων, Εθελοντριών Αδελφών του Ε.Ε.Σ. και τμημάτων του Στρατού
Ξηράς.

Ώρα 18:00 : Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ