Πορεία διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών του Δημοτικού σχολείου Χώρας

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Πορεία διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών του Δημοτικού σχολείου Χώρας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Λευτέρης Μάρκου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Χώρας.

«Όλα λύνονται με τη συζήτηση, την υπομονή και το χρόνο σε αυτούς που πρέπει να κάνουν την δουλειά τους. Στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, δόθηκε χρόνος από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για να ετοιμάσει τα κτήρια. Στην Περιφέρεια δεν δόθηκε, μόλις έφτιαξε τα κτήρια ο Δήμος, έστειλαν μία κατάσταση στην Περιφέρεια και είχαν την απαίτηση την άλλη μέρα να έχει η Περιφέρεια λεωφορείο.

Εμείς ζητήσαμε και  κάναμε πρόταση στην Πρωτοβάθμια να συνεχίσει η τηλεκπαίδευση, τα μισά τμήματα εναλλάξ με τα άλλα μισά, δηλαδή να κάνουν οι μισές τάξεις σήμερα μάθημα και οι άλλες μισές την τηλεκπαίδευση και την άλλη μέρα οι μισές τηλεκπαίδευση και οι άλλες μισές μάθημα. Πράγμα το οποίο ακούστηκε λογικό στη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας και μου υποσχέθηκε ότι θα το αναφέρει στην Περιφερειακή Διευθύντρια και ότι την άλλη μέρα θα είχαμε λύση στο θέμα με τη λογική πρόταση που είχαμε πει.

Πορεία διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών του Δημοτικού σχολείου Χώρας

Επίσης είχαμε πει για άλλο ένα κοντέινερ για τη Χώρα το οποίο θα έλυνε το πρόβλημα της μεταφοράς. Θα πήγαιναν τα μισά τα παιδιά το πρωί στο σχολείο και τα άλλα μισά το απόγευμα, τώρα για ένα κοντέινερ δεν μπορεί να γίνει αυτό και χρειαζόμαστε μεταφορές. Σε τοπικό συμβούλιο που έγινε την Πέμπτη είναι μέλος του τοπικού συμβουλίου ο αδερφός μου, ο κ. Βακαμλής έλεγε στο τοπικό συμβούλιο ότι η υπόθεση των δρομολογίων έχει διευθετηθεί από τον κ. Πανουράκη, πράγμα που ήταν ψέματα. Εγώ είχα προσωπική επαφή με τον κύριο Πανουράκη, έχουμε άριστες σχέσεις, μου είπε ότι χθες πήγαν οι πίνακες και σήμερα ήθελαν λεωφορείο. Δεν μπορούσαν λοιπόν να δώσουν στην περιφέρεια μία εβδομάδα να ρεγουλάρει ο τρόπος της μεταφοράς;»

Όπως είπε ο κ. Μάρκου, δεν είναι δυνατόν οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά άλλων και λόγω covid. Κάποια παιδιά δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα λόγω της απόστασης, καθώς το 80% των γονιών αδυνατούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο Δημοτικό σχολείο Μυτιληνιών. Ζητήθηκε παράταση από το σύλλογο της Χώρας μέχρι να βρεθεί λύση σε αυτό το θέμα της μεταφοράς.

Πορεία διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών του Δημοτικού σχολείου Χώρας

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ