Περιφερειακή Ενότητα Σάμου: Δήλωση απογραφικών στοιχείων ζωικού κεφαλαίου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Περιφερειακή Ενότητα Σάμου: Δήλωση απογραφικών στοιχείων  ζωικού κεφαλαίου

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Π.Ε. Σάμου ενημερώνει τους κτηνοτρόφους που εκτρέφουν αιγοπρόβατα και χοίρους ότι έχουν υποχρέωση να απογράψουν και να δηλώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο στην Κτηνιατρική Υπηρεσία για το έτος 2023.

Η ετήσια απογραφή των ζώων σύμφωνα με τη νομοθεσία γίνεται από 1 Νοεμβρίου μέχρι  15 Δεκεμβρίου κάθε έτους για τα αιγοπρόβατα και εντός του Δεκεμβρίου για τα χοιροειδή.

Ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους ότι η δήλωση των απογραφικών στοιχείων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Α) Οι κτηνοτρόφοι προσκομίζουν το Μητρώο Εκμετάλλευσης πλήρως ενημερωμένο σε όλα τα μέρη του (γεννήσεις, θάνατοι, σφαγές) και παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων της εκμετάλλευσής τους.

Β) Με την χρήση της ψηφιακής υπηρεσίας που έχει δημιουργηθεί, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http//e-services.minagric.gr ακολουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες που διατίθενται ανηρτημένες εκεί. Ο κτηνοτρόφος θα πρέπει να εκτυπώσει τη σχετική βεβαίωση και να την επισυνάψει στο μητρώο της εκμετάλλευσης, το οποίο θα πρέπει επίσης να ενημερωθεί για την πραγματοποιούμενη απογραφή. Στην περίπτωση της ψηφιακής υποβολής δεν απαιτείται η φυσική παρουσία του κτηνοτρόφου στην Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Τονίζουμε ότι η ετήσια απογραφή είναι υποχρεωτική για όλους, ακόμη και για όσους έχουν μηδενικό ζωικό κεφάλαιο, αλλά δεν έχουν κάνει διακοπή λειτουργίας εκμετάλλευσης και η μη πραγματοποίησή της επισύρει κυρώσεις (διοικητικά πρόστιμα).

Ειδική υπενθύμιση γίνεται στους κατόχους βοοειδών για την τήρηση:

– του μεγίστου διαστήματος των 7 ημερών, όσον αφορά στη δήλωση των μεταβολών (θάνατοι, μετακινήσεις προς και από την εκμετάλλευση) του ζωικού τους κεφαλαίου

– του μεγίστου διαστήματος των 27 ημερών (7 ημέρες μετά από την τοποθέτηση των μέσων σήμανσης), όσον αφορά στη δήλωση των γεννήσεων στην εκμετάλλευση τους.

Οι καθυστερημένες κοινοποιήσεις, από την πλευρά των κτηνοτρόφων, των απογραφικών στοιχείων και των μεταβολών του ζωικού τους κεφαλαίου κινούν τη διαδικασία διενέργειας διοικητικών ή/και επιτόπιων έλεγχων και την επιβολή μέτρων συμμόρφωσης και κυρώσεων σύμφωνα με τον Νόμο 4235/2014 (Α΄ 32).

Οι κτηνοτρόφοι μπορούν να απευθύνονται στην Κτηνιατρική Υπηρεσία για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση Κτηνιατρικής  Π.Ε. Σάμου:   22733  50440,  53461 &  50463

Τμήμα Κτηνιατρικού Κέντρου Ικαρίας: 22753 51328 & 51327

Τμήμα Κτηνιατρικού Κέντρου Καρλοβάσου:  22730 30648

Η   ΠΡ/ΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΘΕΟΦΙΛΗ ΓΕΡΟΝΤΙΔΟΥ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ