Παναγιώτης Μουρμούρης: Ένας νέος ουρολόγος – ανδρολόγος στη Σάμο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Παναγιώτης Μουρμούρης: Ένας νέος ουρολόγος – ανδρολόγος στη Σάμο

Ένας νέος γιατρός ο κ. Παναγιώτης Μουρμούρης, Ουρολόγος- Ανδρολόγος που είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικευμένος στη Ρομποτική Ουρολογία, έρχεται στο νησί μας για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Ο κ. Παναγιώτης Μουρμούρης προέρχεται από Σαμιώτικη οικογένεια που πάει πίσω πολλές γενεές. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνομιλήσουμε μαζί του και να μάθουμε περισσότερα.

Δύσκολη η απόφαση να δουλέψετε στο νησί μας;

Το ακριβώς αντίθετο, η απόφαση ήταν πολύ εύκολη και έχει ληφθεί εδώ και καιρό απλά τώρα πια έχω την εμπειρία και τις γνώσεις να σταθώ στο επίπεδο που αξίζουν οι συμπατριώτες μας. Και λέω συμπατριώτες μας γιατί προέρχομαι από Σαμιώτικη οικογένεια που πάει πίσω πολλές γενεές. Ο παππούς μου, Ιωάννης (Γιάγκος) Σπύρου γεννημένος στους Βουρλιώτες προσέφερε στο νησί και από την θέση του γυναικολόγου όσο και μετέπειτα από την θέση του βουλευτή. Η μητέρα μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βαθύ, οπότε όπως καταλαβαίνετε την Σάμο την θεωρώ πατρίδα μου.

Έχετε δουλέψει ως ιατρός στο νησί μας; Γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες που πιθανόν υπάρχουν;

Η αλήθεια είναι ότι οι πρώτες μου εμπειρίες ως ιατρός ήταν στο Νοσοκομείο της Σάμου όπου προσέφερα τις υπηρεσίες μου ως ειδικευόμενος της Χειρουργικής κλινικής. Παρέμεινα στην θέση αυτή για ένα έτος, χρόνος αρκετός για να έρθω σε επαφή τόσο με τους ασθενείς του νησιού όσο και με το σύστημα υγείας μας. Και τότε ήταν η πρώτη φορά που υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα επιστρέψω για να βοηθήσω το νησί όσο μπορώ. Προκειμένου όμως ο στόχος αυτός να επιτευχθεί, έπρεπε να έχω τα απαραίτητα εφόδια και εμπειρία τα οποία και απέκτησα τόσο με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές (Master στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική,  Διδακτορικό στον καρκίνο του προστάτη) όσο και με την επί σειρά ετών τριβή με χειρουργικές τεχνικές και ουρολογικές παθήσεις (μετεκπαίδευση στην Ρομποτική Ουρολογία, διεύθυνση της Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογίας).

Οι κάτοικοι του νησιού μας μπορούν να επωφεληθούν από τις νέες διαθέσιμες τεχνικές και ποιες είναι αυτές;

Μα ακριβώς αυτός είναι και ο στόχος και το όραμά μου για την Σάμο. Να έχουν πρόσβαση οι συμπατριώτες μας σε όλα τα σύγχρονα εργαλεία τόσο διάγνωσης όσο και θεραπείας όπως έχουν οι πολίτες όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων κρατών. Προσωπικά έχω εξειδικευτεί στις νέες αυτές τεχνικές από την απλή εύκαμπτη κυστεοσκόπηση, που επιτρέπει την άμεση διάγνωση παθήσεων του κατώτερου ουροποιητικού χωρίς ανάγκη αναισθησίας και νοσοκομείου, μέχρι την laser αντιμετώπιση των λίθων και την ρομποτική χειρουργική του καρκίνου αλλά και του συνόλου των ουρολογικών παθήσεων. Όλα αυτά με γνώμονα τις βασικές αρχές

πρώτα ο ασθενής

χειρουργείο μόνο αν και όταν χρειάζεται και ως τελευταία και όχι πρώτη λύση

αποφυγή πόνου, ταλαιπωρίας και μείωση του κόστους λόγω μετακινήσεων για τον ασθενή

Πως θα έχουν οι ασθενείς σας πρόσβαση στις υπηρεσίες σας;

Παρότι το ιατρείο θα έχει συγκεκριμένες μέρες και ώρες θέλω να τονίσω ότι το τηλέφωνό μου θα είναι ανοιχτό και διαθέσιμο όλη την ημέρα για τους συμπατριώτες μας. Αν δεν είμαι στο νησί και συμβεί κάτι το επείγον θα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με τηλεϊατρική μέχρι να επιστρέψω. Αν αυτό δεν είναι εφικτό ή απαιτείται άμεση ιατρική φροντίδα τότε η ομάδα της Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογίας είναι διαθέσιμη να βοηθήσει και να καθοδηγήσει τον ασθενή να μεταβεί στην Αθήνα όπου και θα αντιμετωπιστεί με ασφάλεια στην κλινική με την οποία και συνεργάζομαι χωρίς περιττές ταλαιπωρίες και άγχη.

Ο ιατρός δέχεται κατόπιν ραντεβού στο Διαγνωστικό Κέντρο Παπαϊωάννου

Τα τηλέφωνα του ιατρού είναι

Σάμος:   22730 23030

Αθήνα:  2106664324

Κινητό:  6947564319

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ