Πάρης Παπαγεωργίου: «Πάμε όλοι μαζί να κάνουμε όλα αυτά που θ’ αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Πάρης Παπαγεωργίου: «Πάμε όλοι μαζί να κάνουμε όλα αυτά που θ’ αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο»

Η δεύτερη συγκέντρωση του δημοτικού συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» για το Δήμο Ανατολικής Σάμου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Πυθαγορείου, παρουσία υποψηφίων τοπικών και δημοτικών συμβούλων, αλλά και φίλων του συνδυασμού.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου στον πρόλογό του είπε:

«Είμαστε σήμερα εδώ για να δηλώσουμε ξεκάθαρα και αποφασιστικά  ότι θέλουμε να αλλάξουμε την πόλη μας, θέλουμε να αλλάξουμε τον δήμο μας, θέλουμε να αλλάξουμε το νησί μας. Δεν ερχόμαστε για να μηδενίσουμε,  ούτε για να καταστρέψουμε ό,τι καλό έχει γίνει.  Ερχόμαστε με την απόφαση να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν, να πάμε την Σάμο μας ψηλά,  να κάνουμε την καθεμία και τον καθένα από εσάς ακόμη πιο υπερήφανες και υπερήφανους  για τον τόπο όπου έχουμε επιλέξει να ζούμε,  να εργαζόμαστε και να ονειρευόμαστε. Για εμάς και κυρίως για την επόμενη γενιά».

Πάρης Παπαγεωργίου: «Πάμε όλοι μαζί να κάνουμε όλα αυτά που θ’ αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο»

Ο κ. Πάρης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε εκτενώς και στα χρόνια που έχει χρηματίσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση:

«Μετρώ πλέον δέκα σχεδόν χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, α΄και β΄βαθμού και περισσότερα από 25 χρόνια στα κοινά.  Έχω διαχειριστεί ως αντιδήμαρχος οικονομικών και έργων μια σειρά από πολύ μεγάλα προβλήματα και έχω πολλές φορές στο παρελθόν πάρει αποφάσεις δύσκολες και επώδυνες που ήταν όμως για το καλό του Δήμου και του νησιού. Δεν έρχομαι από το πουθενά και το σημαντικότερο δεν πάω στο πουθενά. Ξέρω τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Αλλά ξέρω επίσης ότι έχω μαζί μου άξιες γυναίκες και άξιους άνδρες, μια ομάδα που είναι αποφασισμένη να περπατήσει μαζί μου τον δρόμο που επιλέξαμε.

Οι αλλαγές ποτέ και σε καμία περίσταση δεν έρχονται από πάνω.

Οι μεγάλες αλλαγές στην ζωή αλλά και στην διοίκηση έρχονται μέσα από ομαδική δουλειά, από πειθαρχία, από ομόνοια, από ανοιχτό και συνεχή διάλογο».

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ιδιαίτερα ότι ο συνδυασμός από την αρχή ήταν ξεκάθαρος σε ότι αφορά τις προτεραιότητες για τον τόπο. Κάτι που όπως τόνισε ιδιαίτερα «Το είπαμε καθαρά και ξάστερα».

Πάρης Παπαγεωργίου: «Πάμε όλοι μαζί να κάνουμε όλα αυτά που θ’ αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο»

Σε ό,τι αφορά τους βιολογικούς καθαρισμούς Πυθαγορείου και Χώρας αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να αντικατασταθούν από έναν καινούριο, με όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές. Να απαλλαγεί το Πυθαγόρειο από το τεράστιο πρόβλημα, περιβαλλοντικό και δυσοσμίας που ταλαιπωρεί κατοίκους και επισκέπτες μιας από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού μας. Είναι ζήτημα υγείας, είναι ζήτημα ανάπτυξης, είναι θέμα που σχετίζεται με τον τουρισμό και την οικονομία και είναι δέσμευσή μας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μια βασική προτεραιότητα έθεσε ο κ. Παπαγεωργίου, αυτή των υδάτινων πόρων:

«Η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι επίσης ψηλά στις προτεραιότητές μας. Γι` αυτό και θα αξιοποιήσουμε την μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2018 από τον Ενιαίο Δήμο Σάμου για τη  διαχείριση των υδατικών πόρων. Η κλιματική αλλαγή την οποία ήδη βιώνουμε επιφέρει επικίνδυνες αλλαγές. Η επάρκεια νερού είναι το μίνιμουμ που οφείλουμε να διασφαλίσουμε. Να το κάνουμε πριν προκύψει το πρόβλημα.

Και ας μην προκύψει ποτέ. Μια υπεύθυνη δημοτική αρχή οφείλει να σχεδιάζει για το χειρότερο σενάριο και να είναι επίσης έτοιμη για το καλύτερο».

Επίσης αναφέρθηκε σε πλήθος προτάσεων, μερικές από τις οποίες παραθέτουμε:

Μελέτη που θα αφορά, εκτός από τους βιολογικούς, και επαρκείς κάδους απορριμμάτων διαφορετικών χρωμάτων  διακριτής απόθεσης ( πλαστικά, γυαλί , χαρτί, οργανικά απόβλητα-υπολείμματα τροφών).

Δημοπράτηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων(Μ.Ε.Α) με τα οργανικά απορρίμματα να οδηγούνται σε κοµποστοποίηση.

Ενίσχυση Εθελοντικών Πυροσβεστικών κλιμακίων με κάθε πρόσφορο μέσο (χρηματοδότηση, υλικά μέσα, στέγαση κτλ).

Στοχευμένο πρόγραμμα αναδάσωσης.

Πάρης Παπαγεωργίου: «Πάμε όλοι μαζί να κάνουμε όλα αυτά που θ’ αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο»

Έγκαιρη συντήρηση υφιστάμενων αγροτικών δρόμων ,σε συνεργασία με την πυροσβεστική και την υπηρεσία δασών, κατασκευής αντιπυρικών ζωνών όπου απαιτείται.

Εύρεση κατάλληλου χώρου για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων και ζώων συντροφιάς.

Έμφαση στον καθαρισμό και στην αξιοπρεπή εικόνα των παραλιών μας.

Ικανοποίηση των κριτηρίων για την απονομή του βραβείου ποιότητας της γαλάζιας σημαία.

Αύξηση των ποδηλατοδρόμων και συνεχής προσπάθεια ευαισθητοποίησης στη χρήση του ποδηλάτου.

Χρησιμοποίηση ηλεκτρικών οχημάτων με την κατασκευή σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης.

Στον επίλογό του χειροκροτούμενος από το κοινό ο κ. Παπαγεωργίου είπε:

«Ξέρουμε πολύ καλά τι θα αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα.  Όχι μόνο το ξέρουμε αλλά έχουμε προετοιμαστεί για να το αντιμετωπίσουμε.

Με κόπο, με σκληρή δουλειά, με λάντζα. Δεν είμαστε μάγοι και ούτε ποτέ το ισχυριστήκαμε. Δεν μοιράζουμε καθρεφτάκια ούτε λέμε ότι έχουμε λύση για όλα. Η δύναμή μας είναι η δύναμη που εσείς μας δίνετε.

Και κυρίως η δύναμή μας είναι η ενότητά μας. Ξέρουμε να συνεργαζόμαστε. Και ξέρουμε πως μπορούμε να πάρουμε τις αποφάσεις που χρειάζεται ο τόπος. Τις δύσκολες αποφάσεις. Να κάνουμε τις κρίσιμες επιλογές που θα αλλάξουν την σημερινή κατάσταση.

Πάρης Παπαγεωργίου: «Πάμε όλοι μαζί να κάνουμε όλα αυτά που θ’ αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο»

Δεν κοιτάμε προς τα πίσω, δεν μιλάμε για αδιέξοδα, ούτε επιχειρούμε να διχάσουμε τον κόσμο.  Εμείς θέλουμε τους πολίτες ενωμένους, θέλουμε τον δήμο μας δυνατό. Θέλουμε την επόμενη μέρα να λέμε την καλημέρα μας.

Όλοι σε όλους.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ