Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής που διοργανώνει η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και ο οποίος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και δεκάδων δήμων από όλη την χώρα.
Σκοπός της διοργάνωσης, είναι η παροχή, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, μιας καλλιτεχνικής διεξόδου στους δημιουργούς και η ανάδειξη αυτών μέσω του έργου τους. Χάρις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτότυπων Μονολόγων επί Σκηνής, παρέχεται η ευκαιρία αλλά και το κίνητρο σε συγγραφείς και ερμηνευτές από κάθε γωνιά της Ελλάδος, να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους δημιουργικές ανησυχίες υπό μορφή θεατρικών μονολόγων, διάρκειας 15′(σκηνικής παρουσίας) ενώπιον κριτικών επιτροπών.

Τον μονόλογο μπορεί να ερμηνεύσει είτε ο συγγραφέας είτε ηθοποιός, όμως όποιος ερμηνεύσει ενώπιον της προκριματικής επιτροπής είναι υποχρεωτικό να ερμηνεύσει και ενώπιον της κριτικής επιτροπής του ημιτελικού και του τελικού. Επιτρέπονται χρηστικά αντικείμενα κατά την παράσταση του μονολόγου αλλά όχι σκηνικά, ούτε χρήση μουσικής.
Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να μετάσχουν στην προκριματική φάση καλούνται μέχρι την 30ή Μαρτίου να υποβάλλουν συμμετοχή, όπου θα αναφέρουν και τον τόπο διαμονής τους, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση σεναρίου στην ΕΣΕ [τύπος έργου: ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ-
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ], στη διεύθυνση:  https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/
Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (2ος Πανελλήνιος διαγωνισμός συγγραφής και ερμηνείας πρωτότυπου μονολόγου επί σκηνής):  https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests
Με την λήξη της προθεσμίας υποβολής συμμετοχών, οι προερχόμενοι από όλο τον Νομό Σάμου, θα μετάσχουν στην προκριματική φάση που θα διεξαχθεί στην πόλη της Σάμου, ενώπιον κριτικής επιτροπής που θα συσταθεί το προσεχές διάστημα από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Οι διακριθέντες στην τοπική προκριματική φάση που θα διεξαχθεί το διάστημα από 27 έως 30 Απριλίου 2023, θα προκριθούν στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί στο θέατρο Παραμυθίας στην Αθήνα στις 19-20-21 Μαΐου.
Η επιτροπή του ημιτελικού θα επιλέξει 6 τουλάχιστον μονολόγους (έως 8 ) οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον διαφορετικής επιτροπής και κοινού, στο θέατρο Παραμυθίας στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 2023. Προκειμένου να μην ευνοηθούν οι μεγάλοι δήμοι έναντι των μικρών θα εφαρμοσθεί το κάτωθι μέτρον: Έως είκοσι (20) συμμετέχοντες θα διακρίνονται δύο (2) ή τρεις, στην περίπτωση ισοψηφίας (στην περίπτωση τριών ισοψηφούντων θα λαμβάνει χώρα κλήρωση και θα προκρίνονται οι δύο). Από είκοσι 20 έως πενήντα (50) θα διακρίνονται τέσσερις (4). Στους εκατό (100) θα διακρίνονται έξι (6). Άνω των εκατό (100) και ανά εκατο (100) θα διακρίνεται 1 δηλαδή σε διακόσιους διαγωνιζόμενους θα προκριθούν στον ημιτελικό οκτώ ( 8).
Για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν
στο  info@senariografoi.gr  ή στο τηλέφωνο 6932089819.
Περισσότερες πληροφορίες και οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό παρέχονται μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

φωτό star.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ