Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γ.Στάντζος για το μεταναστευτικό και τις συνεχιζόμενες ροές

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Διάσωση 50 ατόμων στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, έναντι οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου (video)
Σε συνέχεια των προηγούμενων παρεμβάσεων μας,απέστειλα έγγραφη αναφορά ανάδειξης του θέματος στους συναρμόδιους Υπουργούς με κοινοποίηση στον κ.Πρωθυπουργό .
Η ανησυχία μας πλέον εδραιώνεται λόγω των καθημερινών πολυπληθών ροών στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες δοκιμάζουν πλέον στο όριο τις δομές πρώτης υποδοχής .
Ζητάμε την άμεση και σε μεγάλη κλίμακα αποσυμφόρηση της ΚΕΔ Σάμου και την ενίσχυση σε υλικούς και ανθρώπινους πόρους των υποστελεχωμένων υπηρεσιών φύλαξης των συνόρων, διάσωσης, ασφάλειας και υγειονομικής αρωγής. Εάν δεν ανακοπούν οι ροές στην Τουρκία, θα θρηνήσουμε νέα θύματα στο βωμό των γεωπολιτικών και δουλεμπορικών συμφερόντων.
Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια διατήρησης της σημερινής ομαλότητας, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων και με γνώμονα τη διαφύλαξη της ζωής και του μέλλοντος των νησιών μας.
Η σιωπή και η απραξία δεν είναι επιλογή μας.
Η συνεργασία ,η συλλογικότητα και η δράση είναι.
Η παρέμβαση μας θα συνεχισθεί με ανάδειξη του θέματος στα Ευρωπαϊκά όργανα.
Γεώργιος Στάντζος

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ