Ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Διονυσίου για την υπόθεση παραχώρησης του πρώην ΚΥΤ Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Γιώργος Διονυσίου: «Οι δυσκολότερες στιγμές στο Δήμο ήταν μετά τον σεισμό της 30/10, όπου έπρεπε άμεσα να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας»

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων ως άμεσα εμπλεκόμενος οφείλω να ενημερώσω τους δημότες μας για τα εξής:

Προεκλογικά ο συνδυασμός μας είχε θέσει κάποιους στόχους όσων αφορά την «λύση» του μεταναστευτικού. Ένας απ αυτούς ήταν η απόδοση κατά νομή και ιδιοκτησία στον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Οι ενέργειες που έγιναν από την δημοτική αρχή ήταν πολλές είτε αυτές αφορούσαν έγγραφα προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό είτε προς τα αρμόδια υπουργεία. Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες αλλά και την ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά μας, είχαμε την επίσκεψη του ίδιου του πρωθυπουργού και την δημόσια εξαγγελία του για την ικανοποίηση του αιτήματός μας κάτι το οποίο όλο αυτό το χρονικό διάστημα παρακολουθεί ο ίδιος αυτοπροσώπως με ρητή εντολή να προχωρήσουν οι διαδικασίες απόδοσης στον Δήμο το ταχύτερο δυνατό.

Σε άριστη συνεργασία με τον ΓΓ του Υπουργείου Μετανάστευσης κου Μάνου Λογοθέτη, του Ειδικού Γραμματέα κου Ευάγγελου Κωνσταντίνου αλλά και του βουλευτή κου Χριστόδουλου Στεφανάδη αυτό στο ένα μέρος του προχωράει (14.400 τμ) και είναι προς την ολοκλήρωσή του.

Στο δεύτερο κομμάτι του, αυτό των 7.700 τ.μ. λόγω της εμπλοκής του όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς και της ανάμειξης του υπουργείου οικονομικών αλλά και του ΤΕΘΑ έχει καθυστερήσει για νομικούς λόγους που γνωρίζει η κυβέρνηση. Στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών κου Σταικούρα και συγκεκριμένα πριν ακόμη επισκεφθεί τη Σάμο είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις. Στην επίσκεψή του μας ενημέρωσε για τις δυσκολίες αλλά και το «μπέρδεμα» που υπάρχει.

Προς τιμήν του υπουργού μας έκλεισε αμέσως ραντεβού στο υπουργείο του μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να βρεθεί η βέλτιστη και ταχύτερη λύση. Στην χθεσινή συνάντηση όπου εκτός του υπουργού ήταν παρών και ο βουλευτής του Νομού μας, οι ΓΓ του υπουργείου Μετανάστευσης , ο ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του ΔΣ αλλά και ο πρόεδρος της κοινότητας Σαμίων, υπήρξε ευρεία συζήτηση για την επίλυσή του. Ο υπουργός ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΤΕΘΑ και έθεσε σφιχτό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή του. Κατά πάσα πιθανότητα η επίλυση του θέματος θα έρθει από το ΤΕΘΑ όπου θα περάσει στον Δήμο συνολικά όλο το γήπεδο. Εντός 2 εργάσιμων ημερών θα βρεθεί ο τρόπος.

Η Δημοτική αρχή θα είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο, τον ΓΓ, την Νομική σύμβουλο και με όποιον άλλο καταστεί απαραίτητο. Συνεπώς οι οποιεσδήποτε ανακοινώσεις που βασίζονται σε υποθέσεις και αυθαίρετα συμπεράσματα δεν βοηθούν τον τόπο και τους σκοπούς που οφείλουμε να έχουμε συνολικά και αφορούν στο κοινό καλό. Τέλος, άλλη μια σημαντική διευκρίνιση θα πρέπει να γίνει όσον αφορά την αποκάθαρση της περιοχής όπου αυτή σε καμία περίπτωση δε συνδέεται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πρώην ΚΥΤ και η όποια καθυστέρηση οφείλεται στην λεπτομερή μελέτη που ολοκληρώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και υπάρχουν διάφορα ευρήματα τα οποία θα πρέπει η αποκατάσταση τους να γίνει με την σωστή μέθοδο για το κοινό καλό.

Ως κομματικό στέλεχος της ΝΔ χωρίς κομματικές παρωπίδες οφείλω να ομολογήσω ότι ως δημοτική αρχή βρήκαμε πρόσφορο έδαφος από την κυβέρνηση στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Τίποτα δεν κερδίζεται στον αυτόματο πιλότο. Για τα πάντα χρειάζονται δύο συστατικά το ένα είναι η διεκδίκηση και το δεύτερο η θέληση από το κεντρικό κράτος.

Σας ευχαριστώ και να ζητήσω συγγνώμη για τη μακροσκελή ανάρτησή μου αλλά έχω μάθει να λέω την αλήθεια και να μην εκμηδενίζω κανενός το έργο.

Με εκτίμηση

Διονυσίου Γιώργος

Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ