Ολοκλήρωση συμμετοχής Περιφέρειας Β.Αιγαίου, στη διαδικτυακή – ψηφιακή έκθεση «FOODEXPO DIGITAL 2021»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία του Λεωνίδα Χατζημιχάλη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Λεωνίδα Χατζημιχάλη

Ανακοινώθηκε η απόφαση (βούλευμα), για την υπόθεση του φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας του Λεωνίδα Χατζημιχάλη από το Παλαιόκαστρο, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς

Για το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027) οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου λένε τη γνώμη τους στο postare.gr

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη διαδικτυακή – ψηφιακή έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών “FOODEXPO DIGITAL 2021”.

Η “FOODEXPO” που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την εταιρεία “FORUM S.A.”, είναι ως γνωστόν, η σπουδαιότερη και πιο καταξιωμένη εμπορική έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών της Ελλάδος και μία τις σπουδαιότερες της Ευρώπης.

Δεδομένου ότι όλες οι εμπορικές εκθέσεις με την κλασική τους μορφή, έχουν ανασταλεί λόγω της επιδημιολογικής εξάπλωσης του κορωνοϊού, η διοργανώτρια εταιρεία αποφάσισε για φέτος, να προχωρήσει για πρώτη φορά στη δημιουργία αποκλειστικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προκειμένου η έκθεση να διεξαχθεί ηλεκτρονικά.

Στόχος της φετινής, διαφοροποιημένης λόγω των συνθηκών, πρωτοβουλίας, ήταν η τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των Ελλήνων παραγωγών μέσω της ψηφιακής προώθησης των επιχειρήσεών τους, η ανάδειξη των ποιοτικών και μοναδικών προϊόντων τους και η ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους, μέσω “one to one online” συναντήσεων με εμπορικούς αντιπροσώπους από όλη την υφήλιο.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε εξαρχής κατόπιν σχετικής έρευνας αγοράς που πραγματοποιήθηκε, από το σύνολο των διατροφικών επιχειρήσεων του κλάδου για το πρωτοποριακό και καινοτόμο αυτό εγχείρημα, συμμετείχε με δικό της ενιαίο ψηφιακό “περίπτερο”, στο οποίο φιλοξενήθηκαν δίνοντας δυναμικό παρόν αντιπροσωπευτικές επιχειρήσεις από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Μέσω της tailor made ηλεκτρονικής πλατφόρμας και με πολύ χαμηλό κόστος, παρουσιάστηκαν οι επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών του Βορείου Αιγαίου που δήλωσαν συμμετοχή, με δικό τους ψηφιακό περίπτερο. Όλες οι επιχειρήσεις, είχαν τη δυνατότητα να εμφανίζονται εξατομικευμένα, δημιουργώντας το δικό τους profile, εμπλουτισμένο με videos, εικόνες προϊόντων και λογοτύπων, ενώ οι εκπρόσωποί τους είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους στους εμπορικούς αντιπροσώπους – αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (πάνω από 250 επαγγελματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν από τους επιχειρηματίες των νησιών και αναμένεται η αποτελεσματικότητα σε αριθμό παραγγελιών).

Παράλληλα και στο πλαίσιο της ψηφιακής έκθεσης, διοργανώθηκε ένα γαστρονομικό event για τη διατροφή του Βορείου Αιγαίου αποκλειστικά με προϊόντα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν, με στόχο να προωθηθεί η παραγωγική φυσιογνωμία των νησιών και να ενδυναμώσει η παρουσία τους στον χάρτη των γαστρονομικών προορισμών.

Στην εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Culinary Events” του “Chef’s Club of Greece” και μέσω μαγνητοσκοπημένου video εμφανιζόταν στο profile της Π.Β.Α., παρουσιάστηκαν διάφορες gourmet ή παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα, από καταξιωμένους chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Από τον προσκεκλημένο executive chef της Π.Β.Α. κ. Παναγιώτη Μελιδώνη, προτάθηκαν οι ακόλουθες 6 συνταγές μαγειρικής, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τον ίδιο, υπό τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα της διοργάνωσης, πρώην Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μίλτο Καρούμπα.

Το γενικό συντονισμό της συμμετοχής της Π.Β.Α. στη διαδικτυακή – ψηφιακή  έκθεση, καθώς και στη γαστρονομική εκδήλωση, είχε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Πανάγος Κουφέλος, ο οποίος εκπροσωπούσε και τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη, ενώ την οργάνωση και το συντονισμό της παρουσίας των επιχειρήσεων, είχε το στέλεχος marketing και επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος.

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής, ήταν ο επιχειρηματικός όμιλος “ATTICA GROUP”, του οποίου οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, συνδέουν με ferry boats σε σταθερή και καθημερινή ετήσια βάση, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Αττική, ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν η αρωγή της εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων “Lesvos Car Rental”.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Π.Β.Α. κ. Πανάγος Κουφέλος, αφού συνεχάρη  τις επιχειρήσεις, τους χορηγούς, τους διοργανωτές και όλους όσοι συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια προώθησης των προϊόντων του διατροφικού κλάδου των νησιών, στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού και στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας του Βορείου Αιγαίου υπό τις σημερινές αντίξοες συνθήκες που περνάει ο τόπος, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι «οι επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, μεταξύ αφενός των ντόπιων επιχειρηματιών και αφετέρου των διεθνών εμπορικών αντιπροσώπων & εκπροσώπων της διατροφής, θα αποβούν εποικοδομητικές και επικερδείς, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα νησιά».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ