Ολοκλήρωση συμμετοχής Περιφέρειας Β. Αιγαίου, στην έκθεση “6η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2022”

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Ολοκλήρωση συμμετοχής Περιφέρειας Β. Αιγαίου, στην έκθεση “6η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2022”

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην έκθεση λιανικών πωλήσεων “6 η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2022”, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου Αθήνας, από 2 έως 6 Νοεμβρίου 2022.
Η “6 η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ &ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ” διοργανώθηκε από την
“ATLAS EXPO” και αποτελούσε ένα γνήσιο bazaar λιανικών πωλήσεων στο κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας.
Επρόκειτο για μια θεματική γιορτή που απευθυνόταν στο καταναλωτικό κοινό της Αθήνας, με σκοπό την παρουσίαση και την ανάδειξη των μελισσοκομικών προϊόντων και επιλεγμένων διατροφικών προϊόντων μεγάλης θρεπτικής αξίας, τονώνοντας παράλληλα την επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτό το είδος τροφίμων.
Μετά από πολλά αιτήματα επιχειρήσεων, κυρίως μικρών και με μικρή εξωστρέφεια, για παρουσία προκειμένου να προβούν σε άμεσες λιανικές πωλήσεις, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στην “6 η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ & ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ” ως τιμώμενη περιοχή, με ένα μεγάλο περίπτερο 86,4 τ.μ., προκειμένου να προωθηθούν τα προϊόντα απ’ όλα τα νησιά των 3 Περιφερειακών Ενοτήτων.
Σε ανεξάρτητα booths (ξύλινα σπιτάκια), φιλοξενήθηκαν 20 περίπου επιχειρήσεις με φυσική παρουσία εκπροσώπων τους, ενώ παράλληλα υπήρχε και ένας ειδικά
διαμορφωμένος χώρος, για φιλοξενία ασυνόδευτων προϊόντων, για γευσιγνωστικές δοκιμές και κεράσματα προς τους επισκέπτες, από τους εθελοντές που στελέχωσαν το περίπτερο, καθώς και ζωντανών μαγειρικών επιδείξεων προς το κοινό.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ.
Κωνσταντίνος Μουτζούρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Δημόπουλος, οι οποίοι στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα stands του Βορείου Αιγαίου, μαζί με το Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Σταύρο Καλογιάννη, το Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη και τις Πρόεδρο & Αντιπρόεδρο του Ζαππείου Μεγάρου κ.κ. Χρυσάνθη Βαγενά & Μαριάνθη – Χριστίνα Καφετζή αντίστοιχα.
Τα ενιαία περίπτερα της Π.Β.Α. και των επιχειρήσεων από το Βόρειο Αιγαίο, επισκέφθηκαν και τις 5 ημέρες της έκθεσης, χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές, αλλά και ξένοι τουρίστες που βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας, προβαίνοντας σε πληθώρα άμεσων αγορών τοπικών προϊόντων.
Το οργανωτικό πλαίσιο της όλης συμμετοχής της Π.Β.Α. και το γενικό συντονισμό, είχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Τομέα κ. Πανάγος Κουφέλος και Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Άννη Ανδρεάδου. Την οργάνωση της παρουσίας των επιχειρήσεων, είχε το στέλεχος marketing & επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος, ενώ το κεντρικό stand της Π.Β.Α. πλαισίωσαν με την πολύ ενεργή παρουσία τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, οι εθελόντριες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, κ.κ. Χρυσάνθη Καλλονιάτη, Ευστρατία Καρυοφύλλη, Άννα Κουνιάρη, Ειρήνη Σερέτη, Νίκη Σερέτη & Εύη Τόβα, οι οποίες υποδεχόταν το πολυπληθές καταναλωτικό κοινό, διενεργούσαν γευσιγνωστικές
δοκιμές και χορηγούσαν τις απαραίτητες πληροφορίες.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, διοργανώθηκαν διάφορες παράλληλες γαστρονομικές εκδηλώσεις, με τους εκπροσώπους του Βορείου Αιγαίου και τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες να παρουσιάζουν την πλούσια διατροφική παράδοση των νησιών και τα προϊόντα της κάθε επιχείρησης, ενώ ταυτόχρονα η Μυτιληνιά chef Τζένη Παλαιολόγου μαζί με τη chef Μιμή Μάλτα, “ταξίδεψαν” το κοινό με αλμυρές και γλυκές συνταγές στους γευστικούς νησιωτικούς προορισμούς, παρουσιάζοντας λαχταριστά τοπικά εδέσματα με βάση το μέλι (λουκουμάδες με φέτα, παραδοσιακό χασλαμά & σερντεμέ).
Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής ήταν ο επιχειρηματικός όμιλος “ATTICA GROUP”, του οποίου οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, συνδέουν με ferryboats σε σταθερή και ετήσια βάση, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Αττική.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ