Νίκος Στεφανής: Ένας χρόνος εμβολιασμών και οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Επίσκεψη του Διοικητή Γ.Ν. Σάμου στην Ικαρία

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κοινός  Διοικητής του Γ.Ν Σάμου – Ικαρίας, κ. Νίκος Στεφανής. Αν και ο κ. Στεφανής έχει παραιτηθεί από την θέση του, παραμένει μέχρι την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, από την κυβέρνηση, ώστε να βοηθάει όσο μπορεί στην λειτουργία των δομών υγείας και να διεκπεραιώνονται σημαντικά θέματα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

«Κλείνουμε ένα χρόνο από τον πρώτο εμβολιασμό που έγινε 12 Ιανουαρίου του 2021. Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί για τη Σάμο, γιατί κάποιοι δεν το πίστευαν ότι θα έχουμε τόσους ανθρώπους που θα έχουν εμπιστευτεί το εμβόλιο, τους διαψεύσαμε όλους. Βέβαια, μπορεί να συνηγόρησε και σε αυτό τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, ώστε κάποιοι να έρθουν με άλλο τρόπο να εμβολιαστούν, αυτό θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όταν τελειώσουμε με την πανδημία. Τα νούμερα για τη Σάμο, θα είναι περίπου πάνω από 22.700 τα εμβόλια για μία δόση, 21.700 περίπου για δύο δόσεις και 11.500 περίπου για τις τρεις δόσεις. Αυτό είναι για την Σάμο, με πληθυσμό 33.000 κατοίκων στην απογραφή του 2011».

Για την Ικαρία είναι 6.600 με μία δόση, 6.150 περίπου για δύο δόσεις και 3.900 για τρεις δόσεις, σε αυτά τα εμβόλια συμπεριλαμβάνονται και εκείνα που έχουν γίνει στους Φούρνους και την Θύμαινα. Η εμβολιαστική ομάδα του Γ.Ν. Σάμου, έχει βρεθεί 6 φορές σε Φούρνους και Θύμαινα για τον εμβολιασμό των κατοίκων, ενώ γίνεται προσπάθεια για εμβολιασμό ατόμων που αδυνατούν να μετακινηθούν στα συγκεκριμένα νησιά.

Το ΓΕΕΘΑ και η Πολιτική Προστασία έχουν αναλάβει τη μεταφορά των εμβολίων, ενώ σε διάστημα 24 ωρών πρέπει τα εμβόλια να διατηρούνται σε ψυγείο μετά από την βαθιά κατάψυξη. Μέχρι στιγμής για την Π.Ε. Σάμου δεν έχει καταστραφεί κάποια παρτίδα, παρά μόνο ελάχιστες δόσεις λόγω μη προσέλευσης του εμβολιαζόμενου. Η εμβολιαστική ομάδα, σε περίπτωση μη προσέλευσης, φροντίζει να καλεί άτομα που επιθυμούν να εμβολιαστούν με ραντεβού από τις επόμενες ημέρες, ώστε να καλυφθεί το κενό.

Κανονικά προχωρούν και οι εμβολιασμοί στα παιδιά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα ο κάθε πολίτης να κλείσει ραντεβού στον τόπο κατοικίας που βρίσκετα, χωρίς να υπάρχει θέμα εάν έχει προηγηθεί εμβολιασμός σε άλλο τόπο. Γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης άμυνας του πληθυσμού, με τα μέτρα ατομικής προστασίας και τον εμβολιασμό.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ