Μουσική Παρέα Σάμου και χορωδία «ΗΔΥΛΗ» εντυπωσίασαν στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Μουσική Παρέα Σάμου και χορωδία «ΗΔΥΛΗ» εντυπωσίασαν στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου

Μια μοναδική Αυγουστιάτικη μουσική παράσταση παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου την Πέμπτη βράδυ (24/08).

Μια παράσταση – συναυλία που ήταν αφιερωμένη στα 30 χρόνια της Μουσικής Παρέας Σάμου και ήταν η πρώτη φορά που εμφανιζόταν στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου. Η παράσταση ήταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Ηραία – Πυθαγόρεια 2023». Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Τάκη Χατζημιχάλη η συναυλία θα επαναληφθεί στο θέατρο του Άη Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ στις 06/09, ενώ γίνονται προσπάθειες για να γίνει κάτι ανάλογο και στο Καρλόβασι, αλλά μένει ο ορισμός της ημερομηνίας.

Στο κατάμεστο αρχαίο θέατρο, οι θεατές άκουσαν τραγούδια γνωστών μουσικοσυνθετών και στιχουργών. Τραγούδια ποιοτικά που ενώ ακούστηκαν για πρώτη φορά δεκάδες χρόνια πριν, ακούγονται με την ίδια ευχαρίστηση μέχρι τις μέρες μας.

Μουσική Παρέα Σάμου και χορωδία «ΗΔΥΛΗ» εντυπωσίασαν στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου

Η Μουσική Παρέα σήμερα:

ΦΩΝΗΤΙΚΑ

Καλαϊτζή Ελευθερία, Λυμπέρη Μαρίλη, Σεργίου Γεωργία, Μότος Μανώλης, Βουρλίδας Μπάμπης.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Γεωργία Σεργίου (πιάνο), Διονύσης Μαστρογιάννης (ακορντεόν), Γιάννης Πόθας – Γιώργος Λεκάτης (μπουζούκι), Δημήτρης Ιωαννίδης – Τάκης Χατζημιχάλης (μπαγλαμά), Γιώργος Σκαπέτης (κρουστά), Τάκης Χατζημιχάλης – Λεωνίδας Παγκαλής (κιθάρες), Βαγγέλης Λεοντίδης (synthesizer), Λευτέρης Στυλιανίδης (φυσαρμόνικα).

Τη διεύθυνση της χορωδίας «ΗΔΥΛΗ» είχε ο Γιώργος Κουμαραδιός.

Μουσική Παρέα Σάμου και χορωδία «ΗΔΥΛΗ» εντυπωσίασαν στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου

Παρακολουθώντας κι εγώ ο ίδιος τη μουσική παράσταση θα ήθελα να γράψω μερικές γραμμές, ως χρόνια μουσικός παραγωγός ραδιοφώνου, τόσο σε εκπομπές με ελληνικά, όσο και με ξένα τραγούδια.

Είναι γνωστό ότι η μουσική έχει την υπέροχη ικανότητα να μας ταξιδεύει σε διάφορους χρόνους και τόπους, ν’ αναδεικνύει συναισθήματα και να συνδέει γενιές. Μια μουσική παράσταση που ενώνει τη μαγεία της μουσικής με την χαρακτηριστική γοητεία των παλιών ελληνικών τραγουδιών μπορεί να δημιουργήσει μια αξέχαστη εμπειρία για το κοινό.

Οι παλιές ελληνικές μελωδίες και τραγούδια έχουν μια μοναδική ικανότητα να μαγεύουν το ακροατήριο. Από τις μελαγχολικές λυρικές μπαλάντες, μέχρι τα ρυθμικά και χορευτικά τραγούδια, καταφέρνουν ν’ αναδείξουν τις συναισθηματικές πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας. Η χρήση δε παραδοσιακών οργάνων, συνδυασμένη με τη βαθιά στιχουργική αξία, δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον που καλεί το κοινό να ταξιδέψει σε άλλες εποχές.

Στη μουσική παράσταση που είδαμε την Πέμπτη (24/08), οι καλλιτέχνες (οι περισσότεροι ερασιτέχνες), ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο τα κλασικά ελληνικά τραγούδια, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον που μετέφερε το κοινό σε μια εποχή όπου ο ρυθμός της ζωής ήταν διαφορετικός. Οι ερμηνείες ήταν φορτισμένες με συναίσθημα και ειλικρίνεια, αναδεικνύοντας την ουσία και το νόημα κάθε τραγουδιού.

Μια μουσική παράσταση με παλιά ελληνικά τραγούδια έχει την υπέροχη ικανότητα να συνδέσει διαφορετικές γενιές. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία,  αναγνωρίζουν τις μελωδίες του παρελθόντος και νοσταλγούν τις εποχές που αυτές οι μελωδίες ήταν το ηχητικό υπόκρουσμα της ζωής τους.

Μουσική Παρέα Σάμου και χορωδία «ΗΔΥΛΗ» εντυπωσίασαν στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου

Οι νεότεροι, από την άλλη, ακόμα και οι τουρίστες που παρακολούθησαν την παράσταση, ανακάλυψαν την ομορφιά και την ποιητικότητα των παλιών τραγουδιών, ενισχύοντας τη σύνδεσή τους με την παράδοση και την κουλτούρα της χώρας μας.

Μια μουσική παράσταση με παλιά ελληνικά τραγούδια αναβιώνει τη μαγεία του παρελθόντος, μεταφέροντάς μας σε μια εποχή γεμάτη νοσταλγία και συναισθηματική φόρτιση. Μέσα από τις μελωδίες και τους στίχους, ανακαλύπτουμε την ουσία της ανθρώπινης εμπειρίας και συνδεόμαστε με διαφορετικές εποχές και γενιές. Αυτή η μοναδική εμπειρία αποτελεί μια υπέροχη υπενθύμιση ότι η μουσική είναι ένα πανίσχυρο μέσο που μας ενώνει μέσα από τον χρόνο και τον πολιτισμό.

Η Μουσική Παρέα Σάμου, κάνει ένα ταξίδι με λεωφορείο εδώ και 30 χρόνια. Άλλοι κατέβηκαν, άλλοι ανέβηκαν στο λεωφορείο. Όμως το λεωφορείο κάνει τη δική του διαδρομή μέσα στο χρόνο…

Μπράβο σε όλους…

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ