Μιχάλης Μητσός: «Η «ΑΝΑ.Σ.Α» ήρθε για να μείνει στο νησί και θα μείνει. Και θα είναι μία δύναμη ανεξάρτητη»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Μιχάλης Μητσός: «Δεν θα καλύψουμε κανέναν που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία»

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Μιχάλης Μητσός, αναφορικά με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και για τα έργα του δήμου.

«Πάντα δεν φταίει μόνο ένα πράγμα, φταίνε πάρα πολλά, ίσως μικρά, εκ των οποίων το αποτέλεσμα είναι αυτό, που έχει έρθει. Εμείς θα κάνουμε την αυτοκριτική μας, θα δούμε το τι έχουμε κάνει λάθος, έτσι ώστε να το διορθώσουμε.

Όσο και κάποιοι να θέλουν, η «ΑΝΑ.Σ.Α» δεν πρόκειται να σβήσει. Η «ΑΝΑ.Σ.Α» ήρθε για να μείνει στο νησί και θα μείνει για τα υπόλοιπα χρόνια και θα είναι μία δύναμη ανεξάρτητη, η οποία θα λέει τα πράγματα, όπως πρέπει να τα λέει και ο κόσμος θέλει να υπάρχει η «ΑΝΑ.Σ.Α».

Μιχάλης Μητσός: «Η «ΑΝΑ.Σ.Α» ήρθε για να μείνει στο νησί και θα μείνει. Και θα είναι μία δύναμη ανεξάρτητη»

Εμείς είχαμε να αντιμετωπίσουμε και άλλους εξωγενείς παράγοντες, δεν είχαμε κανένα πολιτικό γραφείο να μας βοηθά στις εκλογές και να ενισχύει την παράταξή μας. Δεν είχαμε καμιά πολιτική γραμμή, έτσι ώστε να προχωράμε στο επόμενο βήμα».

Ο κ. Μητσός αναφέρθηκε και σε τοπικά ΜΜΕ, τα οποία ήταν εναντίον της παράταξής τους και κατάφεραν να δείξουν μια άλλη εικόνα, από αυτή που υπήρχε στο Δήμο τα τελευταία χρόνια. Όπως είπε έχουν γίνει και θα γίνουν συναντήσεις στελεχών, για την αποτίμηση του αποτελέσματος, να βρεθούν τα λάθη, ώστε να διορθωθούν, όπως κάνουν από το 2019.

Η δημοτική αρχή, αντιμετώπισε πληθώρα προβλημάτων κατά την διάρκεια της θητείας της, όπως ο σεισμός, η πανδημία, τσουνάμι, διάσπαση δήμων και τόνισε ο κ. Μητσός ότι κάποιοι, για δικούς τους λόγους, τα ξέχασαν όλα αυτά.

«Κανείς, από όλους αυτούς που μιλάνε, δεν ήταν εδώ να βοηθήσει το δήμο και εκλεγμένοι, δεν φάνηκε κανένας στις σκηνές απ’ έξω 3-4 μήνες, να δώσει ένα χέρι βοήθειας ή να πει αν θέλουμε κάτι. Ήταν όλοι απών, το μεγαλύτερο ποσοστό, και όταν ακούω τώρα εκλεγμένους, που θα είναι στο νέο δημοτικό συμβούλιο, να μηδενίζουν όλη αυτή την προσπάθεια, λέγοντας ότι δεν έχει γίνει τίποτα, «με πονάει η εγκατάλειψη της πόλης», «θα κάνω το παν για να αναστήσω το Βαθύ», μάλλον ζουν σε κάποια άλλη κοινωνία, σε μια άλλη καθημερινότητα».

Το έργο του δήμου συνεχίζεται, δημοπρατημένα έργα εκτελούνται, όπως και όλες οι διαδικασίες για έργα που χρειάζονται υπογραφές καθώς και όσα χρειάζονται δημοπρασίες, θα βγούν κανονικά.

«Η καινούργια δημοτική αρχή θα έχει να διαχειριστεί 40 εκατομμύρια σε έργα και γύρω στα 15 εκατομμύρια σε έργα που αναμένονται για δημοπρασίες. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και ο τόπος να δει όλα αυτά τα έργα, που έχουμε εμείς προχωρήσει και ό,τι καινούργιο φέρει η δημοτική αρχή, έτσι ώστε ο δήμος κάθε μέρα να είναι διαφορετικός, προς τα έξω στην εικόνα του και να ξεχάσουμε όλες τις άσχημες στιγμές, που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Ως προς το έργο καθαρισμού του παλιού ΚΥΤ, ο κ. Μητσός είπε η εντολή για να προχωρήσει ο Δήμος ήταν του Υπουργείου Μετανάστευσης, οπότε αυτή η διαδικασία πήρε πολύ χρόνο, αλλά πιστεύει σε ένα μήνα να έχει ολοκληρωθεί τα μάζεμα των υλικών. Τα έργα για τον βιολογικό στη περιοχή Καλάμι συνεχίζονται, ενώ είναι η πρώτη φορά που Δημοτική αρχή έχει μία χρηματοδότηση για ολοκληρωμένη λύση του βιολογικού και όχι τμηματικά.

Μιχάλης Μητσός: «Η «ΑΝΑ.Σ.Α» ήρθε για να μείνει στο νησί και θα μείνει. Και θα είναι μία δύναμη ανεξάρτητη»

Ήδη έχουν δοθεί προς χρήση τα γυμναστήρια Πυθαγορείου και το μικρό γυμναστήριο των Γυμνασίων στη Σάμο, τα οποία,  όπως ανέφερε ο κ. Μητσός, αποτελούν παράδειγμα το πως η δημοτική αρχή διαχειρίζεται όλες τις καταστάσεις, με τις απαραίτητες διορθώσεις.

Για τις εκλογές, ο κ. Μητσός κλείνοντας είπε:

«Το ότι από τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή, με τόσα τα οποία πρόσφερε στο νησί, με τόσα την οποία τη βρήκαν και πραγματικά τα αντιμετώπισε, με μεγάλη αγωνία, για την δημοτική αρχή που πραγματικά όλοι οι αντιδήμαρχοι και όσοι δεν είναι, παράτησαν σπίτια, χόμπι, φίλους, ήταν παρών στις δύσκολες στο δήμο 18 ώρες, πιστεύω ότι σε αυτή την δημοτική αρχή δεν άξιζε να μην προσπαθήσει τη δεύτερη Κυριακή να διεκδικήσει ξανά, να είναι στο δήμο τα επόμενα 5 χρόνια».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ