Μιχάλης Μητσός: «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θέλουν να βάλουν τρικλοποδιές στο έργο του βιολογικού»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Μιχάλης Μητσός: «Δεν θα καλύψουμε κανέναν που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία»

Στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός σχετικά με την πορεία υλοποίησης του έργου του βιολογικού στην πόλη της Σάμου που θα εκτελεστεί σε δύο φάσεις και τις αιτιάσεις κάποιων για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιείται.

Να σημειώσουμε ότι το έργο ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2024.

«Υπάρχει ένα έργο πνοής για την πόλη. Ένα έργο που θέλουμε να γίνει όλοι και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιές έτσι ώστε το έργο να έχει καθυστέρηση. Ο ανάδοχος υπέγραψε τη σύμβαση για το έργο στις 29 Σεπτεμβρίου. Υποχρέωση δική του μέσα από την σύμβαση την οποία υπέγραψε ήταν να φτιάξει και την συγκοινωνιακή μελέτη.

Εμείς σαν Τεχνική Υπηρεσία σκεφτήκαμε, για να κερδίσουμε χρόνο ώστε να μην φτάσουμε το καλοκαίρι και έχουμε πρόβλημα με την πόλη, να ξεκινήσουμε από την πίσω μεριά του έργου που ήταν στην Περιμετρική και να φτάσουμε μέχρι το αντλιοστάσιο του Καλαμίου έτσι ώστε να μην έχουμε όχληση σε εκείνη την περιοχή που ήταν και η πιο μικρής κυκλοφορίας και βρήκαμε τρόπο με την Αστυνομία ώστε να μην περιμένουμε να εκδοθεί το ΦΕΚ» είπε ο κ. Μητσός.

Μιχάλης Μητσός: «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θέλουν να βάλουν τρικλοποδιές στο έργο του βιολογικού»

Ο Αντιδήμαρχος εξέφρασε την απορία του για όσους αναζητούν γιατί βρέθηκε αυτή η λύση από την στιγμή που το έργο προχωρά κανονικά και εξασφαλίζεται αναγκαίος χρόνος για να μην υπάρξουν προβλήματα στον μέλλον.

«Αυτό δεν είναι εφεύρεση του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Δεν είναι εφεύρεση το σαρανταοκτάωρο, γίνεται σε όλη την Ελλάδα» είπε και διευκρίνισε ότι οι σαρανταοκτάωρες άδειες είναι μια συνήθης τακτική μέχρι να εκδοθεί το ΦΕΚ που συνήθως καθυστερεί για μήνες.

«Τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει αν η τεχνική υπηρεσία βρήκε τον τρόπο να γίνεται νόμιμα ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα. Μένουν ακόμη 10 μέρες να φτάσουμε μέχρι το αντλιοστάσιο στο Καλάμι» είπε. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα έργο που υλοποιήθηκε σε ένα μήνα και δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμία ενόχληση σε πολίτες.

Ακόμη ο κ. Μητσός δήλωσε ότι ο προγραμματισμός ήταν το έργο να  γίνει σε δύο φάσεις. Από τον κόμβο της Περιμετρικής μέχρι το δημοτικό παρκινγκ στο Καλάμι όπου βρίσκεται το αντλιοστάσιο και η δεύτερη φάση από την Καθολική Εκκλησία μέχρι πίσω που χρειάζεται συγκοινωνιακή μελέτη η οποία θα είναι έτοιμη σε λίγες μέρες, θα περάσει από δημοτικό συμβούλιο και ακολούθως θα εκδοθεί το ΦΕΚ.

Μιχάλης Μητσός: «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θέλουν να βάλουν τρικλοποδιές στο έργο του βιολογικού»

«Τον κόσμο το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να τελειώσει το έργο. Ένα έργο πνοής για την πόλη, ένα έργο που θα δώσει ζωή σε μας , στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας και εμείς τώρα πάμε να δημιουργήσουμε θέμα για το έργο» είπε.

Πρόσθεσε ότι δεν γινόταν να βρεθούν χρήματα για την υλοποίησή του γιατί ήταν έργο ΕΣΠΑ και δεν είχε συμπληρωθεί εικοσαετία. «Χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια για να βρούμε χρήματα και να έχουμε μια ολοκληρωμένη λύση του έργου και όχι όπως είχε σχεδιαστεί να γίνει μόνο μια αλλαγή με την κάλτσα που δεν θα ήταν και το αποτέλεσμα θετικό» είπε.

«Πάμε μόνοι μας να βγάλουμε τα μάτια μας. Πείτε μου για ποιο έργο δημόσιο που έχει γίνει στην Σάμο βγήκε ΦΕΚ. Βγήκε πέρυσι στα Αυλάκια που είχε κλείσει ο δρόμος; Βγήκε ΦΕΚ σε δρόμους όπου γίνονται ασφαλτοστρώσεις;» διερωτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ανέφερε ακόμη την περίπτωση ενός έργου που θα πρέπει να υλοποιηθεί πολύ γρήγορα, πίσω από τα Δικαστήρια όπου το φρεάτιο βγάζει συνέχεια λύματα και διερωτήθηκε αν θα πρέπει να περιμένει να βγει ΦΕΚ για να γίνει ένα έργο αναγκαίο λίγων ημερών.

Μιχάλης Μητσός: «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θέλουν να βάλουν τρικλοποδιές στο έργο του βιολογικού»

«Από την αρχή αυτού του έργου κάποιοι δεν θέλουν να γίνει αυτό το έργο. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Υπήρξε καθυστέρηση γιατί κάποιοι πήγαν στον Επίτροπο για την υπογραφή της σύμβασης όπου χάθηκαν δύο μήνες» είπε και πρόσθεσε:

«Είμαστε μια δημοτική αρχή που έχει προσφέρει, συνεχίζουμε να προσφέρουμε και δεν έχουμε κατεβάσει κάτω τα στυλό όπως κάποιοι θα πίστευαν, είμαστε κάθε μέρα στην υπηρεσία και μόλις προχθές βγήκαν δύο διαγωνισμοί για τους οποίους είμαι πολύ υπερήφανος. Αφορούν τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο του Ξενία που πλέον έχει μια πλήρη χρηματοδότηση για να ολοκληρωθεί και το δεύτερο έργο που ήταν για μένα όνειρο από την μέρα που ανέλαβα καθήκοντα ο Δήμος να αποκτήσει εγκαταστάσεις, αμαξοστάσιο, συνεργεία, χώρους για το προσωπικό, ένα έργο 1 εκ. ευρώ» είπε ο κ. Μητσός και ανέφερε ότι την Δευτέρα θα ξεκινήσει η τσιμεντόστρωση στη λαϊκή.

Μιχάλης Μητσός: «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θέλουν να βάλουν τρικλοποδιές στο έργο του βιολογικού»

«Είμαστε εδώ πέρα και δουλεύουμε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου» είπε. Τέλος ανέφερε ότι από μέρα σε μέρα αναμένεται η υπογραφή του Επιτρόπου για το έργο που αφορά ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Σάμου ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

 

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ