Μητροπολίτης Ευσέβιος: «Η Εκκλησία μας δεν έμεινε ασυγκίνητη μπροστά στα προβλήματα των νησιών μας»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Μητροπολίτης Ευσέβιος: «Η Εκκλησία μας δεν έμεινε ασυγκίνητη μπροστά στα προβλήματα των νησιών μας»

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου. Επίσης έκανε και τον απολογισμό του 2023. Μερικά σημεία από τα σημεία της ομιλίας του Σεβασμιωτάτου:

«Η χθεσινή μέρα μας έφερε στην ανατολή του Νέου Έτους. Αρχίζουμε την πορεία μας 2024. Το 2023 ανήκει στο παρελθόν. Είναι μια ανάμνηση. Ξεκινάμε όμως τη νέα μας πορεία κουβαλώντας τα βάρη της περασμένης χρονιάς, του 2023. Αυτή η κληρονομιά δεν είναι πάντα ευχάριστη και φωτεινή. Είναι μια κληρονομιά βαριά από πολέμους, από κοινωνικά δράματα, έχουμε αύξηση της βίας και της εγκληματικότητας, αύξηση των αιρέσεων.

Μητροπολίτης Ευσέβιος: «Η Εκκλησία μας δεν έμεινε ασυγκίνητη μπροστά στα προβλήματα των νησιών μας»

Όμως υπάρχουν και τα ευχάριστα. Αλλά αυτά είναι λιγότερα. Τα περισσότερα δημιουργούν ένα δράμα και οδηγούν τον άνθρωπο στην αποξένωσή του από τον Θεό».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε και στον Χριστό. «Στον Χριστό που τον βρίσκουμε μόνο μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Χριστός χωρίς Εκκλησία δεν υπάρχει. Η Εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού.

Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στην καθημερινότητα. Για την επίλυσή τους απαιτήθηκαν κόποι, αγωνίες, εξαντλητικές προσπάθειες. Δίδοντας χέρι βοηθείας θα υπάρχει ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων».

Για άλλη μια φορά ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στα πολλά προβλήματα στατικότητας και ζημιών που υπάρχουν στους Ιερούς Ναούς και ιερές Μονές του νησιού εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 30ης Οκτωβρίου 2020.

Όπως είπε «οι μελέτες γίνονται δύσκολα, είναι χρονοβόρες, αλλά και όταν γίνουν και εγκριθούν, πρέπει να βρεθούν τα οικονομικά κονδύλια που είναι ακόμα δυσκολότερο. Πιστεύουμε όμως να τα καταφέρουμε».

Μητροπολίτης Ευσέβιος: «Η Εκκλησία μας δεν έμεινε ασυγκίνητη μπροστά στα προβλήματα των νησιών μας»

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους αυτούς που βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία, προσφέροντας ο καθένας με τον τρόπο του και ιδιαίτερα ευχαρίστησε του απόδημους Σαμιώτες που είτε βρίσκονται σε μέρη της Ελλάδας, είτε σε χώρες εκτός Ελλάδας.

Στη συνέχεια μοίρασε την Αγιοβασιλόπιτα, ανταλλάσοντας ευχές με τους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σάμου.

Να αναφέρουμε ότι η χορωδία Ιερέων της Σάμου (από διάφορες ενορίες του νησιού), είπε τα κάλαντα.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ