Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στη Σάμο

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στη Σάμο

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην πόλη της Σάμου, με την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βαθέος, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού προς τον Λιμένα Βαθέος, με τη συμμετοχή φορέων, πιστών και τη Φιλαρμονική «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου».

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στη Σάμο

Τον Σταυρό έπιασε πρώτος ο Αστυνομικός κ. Δημήτρης Βακάλης και έλαβε το ανάλογο δώρο από τον Σεβασμιώτατο. Ανάλογα αναμνηστικά έλαβαν και οι υπόλοιποι δέκα (10) που έπεσαν στη θάλασσα για τον Σταυρό. Ο μικρότερος σε ηλικία που “έπεσε” για τον Σταυρό, είναι ηλικίας 8,5 ετών…

Ο Σεβασμιώταος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Λαμπρή η μέρα σήμερα, Θεοφάνεια, όλα τα νησιά μας σήμερα είναι φωτεινά και λαμπρά και φυσικά η πόλη της Σάμου. Να ευχηθούμε σε όλους αυτή η φωτεινή μέρα να είναι πάντα χαραγμένη στην ψυχή μας και στην καρδιά μας. Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το Φως το Αληθινό είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός. Το  Φώς αυτό το ζητάμε καθημερινά για να φωτίζει τα σκοτάδια και να τα διαλύει. Τα σκοτάδια αυτά υπάρχουν και θα υπάρχουν στον κόσμο τον οποίο ζούμε. Χρόνια Πολλά και Υγεία σε όλους».

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στη Σάμο

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου, τονίζει:

«Η Εορτή των Θεοφανείων είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία μας, μια μέρα φώτισης και χαράς καθώς γιορτάζουμε την βάφτιση του Θεανθρώπου και την αποκάλυψη του Αγίου Πνεύματος.

Εύχομαι το φως και η πίστη, πρώτα απ’ όλα στον άνθρωπο, να γίνει οδηγός όλων μας για να οικοδομήσουμε το μέλλον που ονειρευόμαστε.

Χρόνια Πολλά με Ειρήνη, Ανθρωπισμό και Ενότητα!»

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στη Σάμο

Τα Θεοφάνεια, η εορτή που λαμβάνει χώρα στις 6 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεύει μια σημαντική στιγμή στο χριστιανικό ημερολόγιο. Είναι η ημέρα που η Εκκλησία τιμά την εμφάνιση του Κυρίου στον κόσμο και, συγκεκριμένα, το Θεοφάνειο Πεδίο, όπου ο Ιησούς Χριστός βαπτίστηκε από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στον Ιορδάνη ποταμό.

Η εορτή αυτή φέρνει μαζί της έναν αέρα ανανέωσης και ελπίδας. Η βάπτιση του Χριστού, σύμβολο της αφοσίωσης και της αρχής μιας νέας ζωής, αναδεικνύεται ως πηγή έμπνευσης για όλους μας. Τα Άγια Θεοφάνεια αντιπροσωπεύουν την αρχή του ξεκινήματος, της αναγέννησης και της αλλαγής.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στη Σάμο

Κατά τη διάρκεια της εορτής, πολλοί άνθρωποι συνήθιζαν να συμμετέχουν σε θρησκευτικές λειτουργίες και να προσέρχονται σε ποικίλες εκδηλώσεις που οργανώνονται από τις τοπικές εκκλησίες. Οι παραδόσεις περιλαμβάνουν την αγιαστική λειτουργία, την άναυδη πομπή του Σταυρού στο νερό, καθώς και τον αγιασμό των σπιτιών.

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στη Σάμο

Η σημασία των Θεοφανείων δεν περιορίζεται μόνο στις θρησκευτικές πτυχές. Είναι επίσης μια ευκαιρία για την οικογένεια και τους φίλους να συγκεντρωθούν, να εορτάσουν μαζί και να μοιραστούν στιγμές χαράς και αγάπης. Είναι ένας καιρός που ωθεί τους ανθρώπους να εστιάσουν στις αξίες της αλληλεγγύης, της ελπίδας και της αγάπης, προσφέροντας έτσι ένα μήνυμα ενότητας και καλοσύνης.

Ας αντλήσουμε έμπνευση από το Θεοφάνειο μήνυμα της ανανέωσης και της ελπίδας. Ας ευχηθούμε για μια νέα χρονιά γεμάτη ευλογίες, αγάπη και αλληλεγγύη για όλο τον κόσμο.

Καλά Θεοφάνεια!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στη Σάμο

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ