Με διεκδικήσεις και προβλήματα η Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Με διεκδικήσεις και προβλήματα η Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Radio Cafe 102,4 «Άρωμα Γυναίκας» ο πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ν. Σάμου κ. Σταμάτης Φιλιππής ανέφερε τα εξής:

«Κάτω από δύσκολες συνθήκες συνεχίσαμε το έργο παροχής φροντίδας και υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία και γενικά όπου ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι, πολύ συχνά με ελλείψεις και πρόσβαση στους απαραίτητους πόρους. Η συνδρομή μας, ιδιαίτερα σε εποχή κορονοιού έδειξε όσο ποτέ άλλοτε τη σημασία του ρόλου, που διαδραματίζουμε στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στην υγεία.

Οι νοσηλευτές και στον Νομό μας κάτω από αντίξοες συνθήκες έδειξαν αποφασιστικότητα, δύναμη και υπομονή. Έδειξαν συμπόνοια, αγάπη και εκτίμηση προς το συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Βλέπουμε πλέον νοσηλευτές σε θέσεις ιατρικού συντονιστή, επικεφαλής αποστολών, υπευθύνου προγραμμάτων, προέδρους τμημάτων κλπ. Παρόλο που εργάζονται σε πολύ δύσκολα περιβάλλοντα, οι νοσηλευτές  επιμένουν ότι η φροντίδα που παρέχεται θα πρέπει να έχει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα.

Όμως καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες εργασίας, κυλιόμενα ωράρια, εξαντλητικές ώρες δουλειάς, ελλείψεις υλικών, εξοπλισμού κ.α

Ταυτόχρονα,  εκθέτουν και τον εαυτό τους σε πολλές ασθένειες και νοσήματα. Όλες οι δράσεις, που πραγματοποιούν οι νοσηλευτές, μπορούν να είναι σωτήριες μόνο εάν γίνονται σωστά, την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο εξοπλισμό, με σεβασμό από την πολιτεία στα δίκαια αιτήματα τους».

Οι γνώσεις, το ταλέντο και οι δεξιότητες των νοσηλευτών παίζουν κρίσιμο ρόλο στην περίθαλψη των ασθενών. Πλέον οι νοσηλευτές κατέχουν πανεπιστημιακή μόρφωση ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλλιπής αλλά παρά ταύτα αγωνίζονται, για τα δικαιώματά τους και την θέση που τους αξίζει.

Οι νοσηλευτές κάνουν τεράστια διαφορά βοηθώντας τους ασθενείς να κάνουν πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν εύκολα μόνοι τους: φαινομενικά απλές λειτουργίες, όπως το να αναπνέει κανονικά ο ασθενής, να τρώει και να πίνει, να αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες, να κοιμάται ή να ξεκουράζεται και να διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος σε φυσιολογικά πλαίσια. Όλα αυτά συμβάλλουν στην ανάρρωση του ασθενούς και στο να ανακτήσει την αυτονομία του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Οι νοσηλευτές είναι εκείνοι που ακούνε τις ιστορίες των ασθενών, τους φόβους και τις ελπίδες τους. Είναι σύμβουλοι όταν οι ασθενείς χάνουν την πίστη στην ανάρρωσή τους. Είναι το χαμόγελο που τόσο έχουν ανάγκη οι άνθρωποι σε μια κατάσταση που πολλές φορές έχει υπερβολικό στρες. Με δυο λόγια, νοιάζονται για τους ανθρώπους. Η πολιτεία θα πρέπει να επενδύσει στο νοσηλευτικό δυναμικό και να δεσμευτεί ότι θα διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλειά του, θα βελτιώσει τις αμοιβές του και τις συνθήκες εργασίας. Προκλήσεις θα έχουμε συνεχώς. Η ημέρα Νοσηλευτή γιορτάζετε κάθε μέρα κι όχι μόνο κάθε 12 Μαίου. Μπορούμε να συνεργαστούμε για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά και να αλλάξουμε τον κόσμο.

Το μέλλον είναι στα χέρια μας!!!

Αλεξάνδρα Χαροχέρη

Με πληροφορίες απο διαδίκτυο

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ