Μετακίνηση Παιδιάτρου: Εξώδικο Δήμου Ικαρίας προς την Προσωρινή Κοινή Διοικήτρια των Νοσοκομείων Σάμου-Ικαρίας

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Μετακίνηση Παιδιάτρου: Εξώδικο Δήμου Ικαρίας προς την Προσωρινή Κοινή Διοικήτρια των Νοσοκομείων Σάμου-Ικαρίας

Εξώδικο έστειλε για το θέμα της προγραμματιζόμενης μετακίνησης Παιδιάτρου από το Νοσοκομείο της Ικαρίας προς αυτό της Σάμου, ο Δήμαρχος Ικαρίας κος Νικόλαος Καλαμπόγιας, προς την Προσωρινή Κοινή Διοικήτρια των Νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας κ. Αφροδίτης Αγγέλη.

Στο κείμενο του εξώδικου που κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Υγείας κ.Θάνο Πλεύρη στον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ.Χρήστο Ροιλό αλλά και στον Βουλευτή του Νομού μας κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, τονίζεται η κατάπληξη η θλίψη και η απογοήτευση για την εξέλιξη με την οποία ζητείτε η μεταφορά της παιδιάτρου προς το Νοσοκομείο της Σάμου ”Άγιος Παντελεήμων”.

Ο Δήμος και με επιστολή του είχε διαμαρτυρηθεί για την σχεδιαζόμενη μετακίνηση στις αρχές του μήνα.

ΠΡΟΣ:

  1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ,  κο Θάνο Πλεύρη
  2. ΔΙΟΙΚΗΤΗ Της 2ης  ΔΥΠΕ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Κο ΡΟΪΛΟ ΧΡΗΣΤΟ
  3. Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κα Αφροδίτη Αγγέλη
  4. Βουλευτή Ν. Σάμου κο Στεφανάδη Χριστόδουλο

Θέμα: Μετακίνηση ιατρών – παιδιάτρων από το νοσοκομείο της Ικαρίας στο νοσοκομείο της Σάμου

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την έντονη αντίθεση του Δήμου Ικαρίας και εμένα προσωπικά στην πιθανή  μετακίνηση ιατρών – παιδιάτρων από το νοσοκομείο της Ικαρίας στο νοσοκομείο της Σάμου, αφού σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο υποβαθμίζεται η ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της Ικαρίας  και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών.

Σας υπενθυμίζω ότι ο Δήμος Ικαρίας,  με θέσπιση κινήτρων για την προσέλκυση ιατρών στο νησί συμβάλλει καθοριστικά στη στελέχωση του νοσοκομείου Ικαρίας και κάθε πιθανή απομάκρυνση Ιατρών αποτελεί τροχοπέδη, εξασθενεί και υποβαθμίζει την προσπάθεια για την πλήρη και  μόνιμη στελέχωση του Νοσοκομείου μας.

Οποιαδήποτε μετακίνηση, ιατρού από το νησί μας αποδυναμώνει το αίσθημα εμπιστοσύνης στο σύστημα υγείας και στο Νοσοκομείο μας με ευθύνη της υπηρεσίας σας και του Υπουργείου υγείας.

Βασιζόμενοι στην καλή μας συνεργασία και παρά την έντονη φημολογία για πιθανή μετακίνηση της παιδιάτρου, αναμένουμε την απάντησή σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ

Μετακίνηση Παιδιάτρου: Εξώδικο Δήμου Ικαρίας προς την Προσωρινή Κοινή Διοικήτρια των Νοσοκομείων Σάμου-Ικαρίας

Ένωση Γονέων Ικαρίας: Κάτω τα χέρια σας από τους Παιδιάτρους της Ικαρίας

Προς :

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & 2Η Υ.Π.Ε

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΑΜΟΥ & ΙΚΑΡΙΑΣ

Κοιν.:

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΣΓΜΕ)

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΦΟΡΕΙΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Μ.Μ.Ε

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο εβδομάδες από την προσπάθεια της 2ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του νοσοκομείου Σάμου για την εκ περιτροπής μετακίνηση των παιδιάτρων του Νοσοκομείου Ικαρίας προς αυτό της Σάμου.

Ο ικαριακός λαός, εν μέσω του εγκλήματος στα Τέμπη, κινητοποιήθηκε άμεσα, πράγμα που ανάγκασε την διεύθυνση της 2ης Υ.Π.Ε να ανακαλέσει αυτήν την ενέργεια , διευκρινίζοντας ότι θα βρεθεί άμεσα λύση και για τις ανάγκες στο νοσοκομείο Σάμου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις εκ μέρους της 2ης Υ.Π.Ε, το ίδιο αιφνιδιαστικά και ύπουλα, εχθές, με γραπτή εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σάμου, επανέρχεται στην απόφασή της, για την μετακίνηση μιας εκ των δυο παιδιάτρων προς τη Σάμο.

Ποιοι νομίζετε ότι είστε και κυρίως σε ποιούς νομίζετε ότι απευθύνεστε;

Από πότε τα παιδιά μας είναι ενός κατώτερου θεού; Ποιοι είστε εσείς που θα ακυρώσετε τους αγώνες των ικαριωτών για να στελεχωθεί το νοσοκομείο μας με δεύτερο παιδίατρο; Ποιός θα πάρει την ευθύνη για την κακιά την ώρα όταν θα κινδυνέψει ένα παιδί; Τονίσαμε επανειλημμένα ότι ένας παιδίατρος για 960 μαθητές, χώρια τα νεογνά, χώρια τα παιδιά των Φούρνων, δεν φτάνει ούτε για αστείο. Αντί για μετακινήσεις-μπαλώματα, διορίστε μόνιμους παιδιάτρους στα νησιά.

Ένα έχουμε να σας πούμε:

Θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την υγεία των παιδιών μας. Στεκόμαστε απέναντί σας και σας το λέμε ξεκάθαρα:

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

ikariaki.gr

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ