Μανώλης Κιάσσος: «Όλα θέλουν πολλή δουλειά, εφόσον υπάρχει η θέληση και η συνεργασία, πιστεύω θα τα καταφέρουμε»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

O ιατρός Εμμανουήλ Κιάσσος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αν. Σάμου για θέματα κορονοϊού

Στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Μανώλης Κιάσσος, Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Ο κ. Κιάσσος είναι Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΣ Ανατολικής Σάμου και εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Δημοτικό Συνδυασμό «ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο» με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Γεώργιο Στάντζο.

«Το νησί και ο Δήμος μας, πέρασε μια έντονη κρίση, τη μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών.

Καταφέραμε και μείναμε όρθιοι και ενωμένοι σε μια από τις πιο δύσκολες  περιόδους που έχει περάσει το νησί μας.

Δεν εγκαταλείψαμε στιγμή τους στόχους και τις διεκδικήσεις μας.

Πραγματοποιήσαμε ενέργειες και δράσεις Πρόληψης  Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας.

Απολυμάνσεις σε όλη την πόλη, στα σχολεία μας και στα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου.

Παρείχαμε Κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού με συνδρομή του Προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι.

Εξυπηρετήσαμε ψηφιακά τους δημότες μας αποφεύγοντας το συνωστισμό στις υπηρεσίες του Δήμου.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου προέβη σε δωρεά μεγάλης ποσότητας υγειονομικού αναλώσιμου υλικού με 60.000 γάντια στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και 100.000 ιατρικές μάσκες σε φορείς της Σάμου, μια δωρεά εις μνήμην του Χρ. Καραθανάση

Πραγματοποιήσαμε  καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Covid-19.

Δημιουργήσαμε Μεγάλο Εμβολιαστικό Κέντρο στο νησί της Σάμου στα πλαίσια της Επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» του Υπουργείου Υγείας, για μια πιο γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα

Δημιουργήσαμε Τοπικό Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Δεσμευτήκαμε και δημιουργήσαμε  ΚΕΠ Υγείας  στο Δήμο μας προκειμένου όλοι οι δημότες μας να λαμβάνουν ποιοτική ενημέρωση σε ότι αφορά την πρόληψη και την ποιότητα ζωής στο Δήμο μας.

O Δήμος Ανατολικής Σάμου και το ΚΕΠ Υγείας, διοργάνωσε δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Με Συλλόγους και Φορείς,  οργανώσαμε  εθελοντικές αιμοδοσίες, πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας.

Μαζί με τα παιδιά γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας! Παραδόθηκαν βρεφικά πακέτα σε οικογένειες του Δήμου Ανατολικής Σάμου στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελεί ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Σάμου, με σκοπό την υποστήριξη των οικογενειών με νεογέννητα.

Μαζί με το  Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Μια μέρα… χωρίς καρκίνο του μαστού» με ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες και για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, τρεις συνεχόμενες ημέρες η Κινητή Μονάδα μαστογράφου, παρείχε τη  δυνατότητα διενέργειας προληπτικού ελέγχου του Μαστού

Διεκδικήσαμε την αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης των μονάδων του ΕΟΔΥ σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Διεκδικήσαμε ένα λειτουργικό νοσοκομείο, στελεχωμένο με όλες τις ειδικότητες  και απαιτήσαμε  άμεση χρηματοδότηση για τη συντήρηση και ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Αναβαθμίσαμε σε υλικοτεχνική υποδομή τα αγροτικά ιατρεία του Δήμου μας.

Διεκδικήσαμε και καταθέσαμε προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σάμου να στελεχωθεί με οργανικές θέσεις ιατρών και ολοήμερη λειτουργία.

Παραχωρήσαμε στον Σύλλογο Φίλων, Υποστηρικτών  Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο» γραφείο στο κτίριο της Σαμιακής Αγοράς με πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό.

Ήμασταν παρόντες στη συγκέντρωση των υγειονομικών ενάντια στην υποστελέχωση του δημόσιου νοσοκομείου μας και των μονάδων υγείας του νησιού μας.

Αντιμετωπίσαμε  προκλήσεις με ενότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ- ΔΙΠΛΑ  ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ, με συνέπεια και συναίσθηση του καθήκοντος μας,  σχεδιάζουμε ένα μέλλον περισσότερο αισιόδοξο και ασφαλές τόσο για τους δημότες μας όσο και για τα παιδιά μας.

Μανώλης Κιάσσος: «Όλα θέλουν πολλή δουλειά, εφόσον υπάρχει η θέληση και η συνεργασία, πιστεύω θα τα καταφέρουμε»

Μετά τον απολογισμό ο κ. Μανώλης Κιάσσος αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα:

«Είμαι υποψήφιος με την «ΑΝΑ.Σ.Α» για ένα σημαντικό λόγο, δε διεκδικώ τίποτα για το πρόσωπό μου, διεκδικώ εκτός από την πρόληψη, να έχουμε ένα νοσοκομείο, γιατί δεν έχουμε δεύτερη πόρτα, δεν έχουμε δεύτερη επιλογή. Δεν μπορούμε να έχουμε 70 οργανικές θέσεις και να είναι καλυμμένες οι 35. Πρόσφατα βγήκε το πρόβλημα με την Μ.Ε.Θ. αύριο θα βγει άλλο, όταν δε στελεχωθεί δεν μπορεί να λειτουργήσει. Δεν μπορεί μια χειρουργική να λειτουργεί με 2-3 γιατρούς».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κιάσσος, δεν είναι τυχαίο ότι στο οργανόγραμμα λέει τέσσερις (4) ιατρούς. Όταν η μονάδα κατεβάζει εφημερίες ετοιμότητας είναι δύσκολο και προς τιμή του κ. Giardina το λειτουργεί, αλλά, όπως πρόσθεσε ο κ. Κιάσσος, ο ίδιος δε θα το έκανε γιατί εκτίθεται σε κίνδυνο. Δε γίνεται θεωρητικά ένα τμήμα να είναι ανοιχτό αλλά στην ουσία να είναι κλειστό.

Ο κ. Κιάσσος είπε ότι ο ίδιος ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για το θέμα της ΜΕΘ, καθώς δεν υπήρξε έγγραφη αναφορά από τον διευθυντή ή τη διοίκηση.

Ως προς το μέλλον, ο κ. Κιάσσος ανέφερε ότι: «Δεν κάναμε αρκετά, θα μπορούσαμε να κάνουμε και άλλα, αλλά βρήκαμε πολλές δυσκολίες. Η πιο βασική δυσκολία, όσον αφορά τις δράσεις, ήταν ο covid. Δεν μπορούσαμε να μαζέψουμε όλο αυτό τον κόσμο να τον κλείσουμε μέσα σε μια αίθουσα, με το ρίσκο που υπήρχε.

Πιστεύω ότι, θα γίνουν διαδικασίες πολύ σύντομα, είναι σκοπός μας αυτός, να επαναλειτουργήσει συμβουλευτικά ο σταθμός άνοιας, ο οποίος είχε εγκαινιαστεί το 2020 και στεγαζόταν μέσα στη σαμιακή αγορά. Ο σταθμός άνοιας είναι ένα σημαντικό κομμάτι, το οποίο θα επανδρωθεί με κάποιους επιστήμονες και θα δώσει τις υπηρεσίες του σε ανθρώπους με άνοια, ενημέρωση, ίσως και αντιμετώπιση, για ανθρώπους με Αλτσχάιμερ, γιατί είναι η ασθένεια της εποχής μας».

Ο κ. Κιάσσος αναφέρθηκε επίσης στην επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ, στη συνεργασία με φορείς, ώστε να διευρυνθούν οι δράσεις. Μίλησε για υποστήριξη οικονομικά ευάλωτων ατόμων, με παροχή βοήθειας πρωτοβάθμιας φροντίδας με την βοήθεια της νοσηλευτικής ομάδας του Ερυθρού Σταυρού, « Βοήθεια στο Σπίτι», επίσης προστασία από τις απειλές της σύγχρονης ζωής, την γήρανση του πληθυσμού και επιδημιών. Βασικό, όπως πρόσθεσε ο κ. Κιάσσος, η διαχείριση και αντιμετώπιση καταστροφών σε πολίτες και οργανισμούς. Στο πρόγραμμα και η υλοποίηση πράξεων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευάλωτων ομάδων και ηλικιωμένων.

«Όλα θέλουν πολλή δουλειά, εφόσον υπάρχει η θέληση και η συνεργασία, πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ