Μανώλης Κάρλας: «Σπίτι του πολιτισμού θα γίνει το Αρχοντικό Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη». Με το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο τι συμβαίνει;

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Ο Μανώλης Κάρλας για την ανάδειξη και αξιοποίηση της «Πυθαγόρειας Διατροφής»

Σπίτι Πολιτισμού θα γίνει το Αρχοντικό Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (ΠΒΑ) ύψους  2 εκατομμυρίων  Ευρώ όπως ανακοίνωσε πασιχαρής  στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 29/11/2023  ο Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης.

Καλό το  νέο ακόμα και  για τη Λέσβο με τα πολλά της κέντρα πολιτισμού.

Με το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο  της Σάμου, το μοναδικό στο νησί,  τι θα γίνει, κύριοι της Περιφερειακής Αρχής;

Αποφασίστε επιτέλους.

Ως γνωστόν το Επικούρειο είναι καθ’ όλα έτοιμο και λειτουργικό από ετών  αλλά παραμένει πλήρως ανενεργό και κλειστό  με αποκλειστική ευθύνη της ΠΒΑ.

Η υπομονή έχει τα όρια της όχι όμως όταν γίνεται ύβρις.

Μανώλης Νικ. Κάρλας

Γιατρός, πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου (2003-2010)

Περιφερειακός Σύμβουλος

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ακολουθεί το άρθρο της ιστοσελίδας stonisi.gr

Μανώλης Κάρλας: «Σπίτι του πολιτισμού θα γίνει το Αρχοντικό Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη». Με το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο τι συμβαίνει;

«Στα 2 εκατ. ευρώ εκτιμάται η δαπάνη για την ανακατασκευή και αξιοποίηση του αρχοντικού που βρίσκεται στην βόρεια έξοδο της Μυτιλήνης.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δημοσίευσε την διακήρυξη κατασκευής του έργου αξιοποίησης του Αρχοντικού Γεωργιάδη που βρίσκεται στην βόρεια έξοδο της Μυτιλήνης. Την δημοσίευση της διακήρυξης είχε προαναγγείλει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίο Κώστας Μουτζούρης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου όπως είχε γράψει το «Ν».

Η εκτιμώμενη δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ (πλέον ΦΠΑ) μετά την έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας.

Για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, την ωρίμανσής της και την έκδοση της οικοδομικής άδειας η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ασχολήθηκε συνεχώς επί 4ετία.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου είναι το υπό αξιοποίηση ιδιαίτερο αυτό κτίριο με την μεγάλη ιστορία να καταστεί «Σπίτι Πολιτισμού» (maison de la culture) για την Μυτιλήνη και όλη την Λέσβο.»

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ