Μάγεψε η παράσταση «Το αστέρι της Εσθήρ» από την «ΕυΩΔΗα» στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Μάγεψε η παράσταση «Το αστέρι της Εσθήρ» από την «ΕυΩΔΗα» στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Σάμου «ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ», πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου 2023, η μουσικο-θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το αστέρι της Εσθήρ», με την Παιδική & Νεανική Χορωδία της Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ Σάμου, «ΕυΩΔΗα».

Το έργο που παρουσιάστηκε διαδραματίζεται στην εποχή της Γέννησης του Θεανθρώπου και μέσα από τη μουσική, το τραγούδι και τη θεατρική πράξη, μετέφεραν το βαθύτερο νόημα των Εορτών των Χριστουγέννων, καλλιεργώντας στις ψυχές όλων την ουσία των γεγονότων, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της παντοτινής Γέννησης του Χριστού στις καρδιές.

Μάγεψε η παράσταση «Το αστέρι της Εσθήρ» από την «ΕυΩΔΗα» στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

Τα παιδιά με την άνεση επαγγελματιών έπαιξαν, τραγούδησαν και πρόσφεραν στο κοινό μια πραγματικά αξέχαστη και ποιοτική βραδιά. Με την καθοδήγηση της υπεύθυνης χορωδίας κ. ‘Α. Κωσταρά, της κ. Ι. Βαλεοντή και τον εκπληκτικό σχεδιασμό των σκηνικών από τον κ. Γ. Μητσό, μετέφεραν το κοινό στο πανδοχείο της φιλάργυρης  Εσθήρ, αλλά και στην ανακοίνωση της γέννησης του Θεανθρώπου. Στη φωνητική υποστήριξη οι κυρίες Λυμπέρη, Τσερέπα και Χατζηγεωργίου, ενώ ο πατήρ Αμφιλόχιος ήταν ο θερμός υποστηρικτής της όλης εκδήλωσης.

Μετά το πέρα της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος, ευχαρίστησε το κοινό που υποστήριξε την προσπάθεια των παιδιών και μετέφερε το μήνυμα των ημέρων, για αγάπη και σύνεση.

Μάγεψε η παράσταση «Το αστέρι της Εσθήρ» από την «ΕυΩΔΗα» στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Άννη Ανδρεάδου, ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου, η Αντιδήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αγγελική Γαλανού, η Δημοτική Σύμβουλος Ανατολικής Σάμου κ. Μαρία Κονδύλη, ο Δκτής της Π.Υ. Σάμου Αντιπύραρχος κ. Γιώργος Μιαούλης.

Σημείωση: Μετά από τα εγκαίνια του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου που έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2022 και στην ουσία δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση (πλήν μίας), όλοι καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να λειτουργήσει κανονικά και ομαλά, αυτό το στολίδι πολιτισμού που διαθέτει η Σάμος.

Οι υπεύθυνοι – αρμόδιοι πρέπει να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι και να συζητήσουν όλοι μαζί τους τρόπους καλής λειτουργίας του «Επικούρειου» και όχι «ο ένας να ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον», αρνούμενος ν’ αναλάβει ευθύνες και υποχρεώσεις.

Θα πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στην κ. Άννη Ανδρεάδου (Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου) και στον κ. Πολυκράτη Κων/νίδη (σύμβουλο της ΠΕ Σάμου), για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, ώστε να γίνει αυτή η παράσταση. Και σίγουρα το θερμό χειροκρότημα του κόσμου τους δικαίωσε.

Μένει να δούμε όλοι εμείς, τι πρόκειται να γίνει από δω και πέρα. Άλλωστε έχει ορισθεί ήδη από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ειδικός σύμβουλος (άμισθος) που θα διαχειρισθεί το θέμα του “Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου” και είναι ο κ. Νίκος Μάρκου, περιφερειακός σύμβουλος στη νέα θητεία της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου.

Αποφάσεις άμεσες χρειάζονται.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ