ΛΑ.Σ. Μυτιληνιών Σάμου: Απάντηση στο διαφημιστικό πρόγραμμα έργων Στάντζου που έγιναν στους Μυτιληνιούς

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Πλαίσιο αναγκαίων μέτρων και διεκδικήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον σεισμό της 30ης Οκτώβρη

Αν διαβάσει κάποιος, εκτός Σάμου,  το προεκλογικό έντυπο που κυκλοφόρησε ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ. Στάντζος, διαφημίζοντας το έργο της θητείας του θα νομίζει ότι οι Μυτιληνιοί  είναι ο παράδεισος επί της γης, μέχρι που θα σκεφθεί να έρθει να εγκατασταθεί μόνιμα στο χωριό!

Τα περισσότερα, απολύτως αναγκαία έργα, που εγκυμονούσαν κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα, έγιναν (όπως έγιναν) μετά από χρόνιες, επίμονες παρεμβάσεις και πιέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Τοπικό και Δημοτικό Συμβούλιο, του Συλλόγου Γυναικών και άλλων φορέων  του χωριού.

Τα χαντάκια που άφησε ο εργολάβος των κακοτεχνιών της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης (λόγω μη επιστασίας των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου), επισκευάστηκαν μετά από τρία!! περίπου Χρόνια  πιέσεων της ΛΑΣ και του Συλλόγου Γυναικών και αφού έστειλαν τρεις συγχωριανούς μας στο νοσοκομείο.

Ο περιφερειακός δρόμος, όπως και άλλοι αγροτικοί δρόμοι «επισκευάστηκε» μετά από αίτημα χρόνων και αφού απελπίστηκαν οι κάτοικοι της περιοχής και μάζεψαν υπογραφές.

Ο δρόμος  του ΖΕΡΒΟΥ άρχισε να επισκευάζεται αφού πέρασαν τέσσερα!! χρόνια από την υπόσχεση Μηταράκη και μετά  από καταγγελίες, παραστάσεις των συλλόγων γυναικών, και εργατικών σωματείων στον αντιπεριφερειάρχη  Σάμου κ. Πανουράκη και περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη.

Η άρση επικινδυνότητας του  ετοιμόρροπου κτιρίου, από το οποίο κινδύνευαν οι μαθητές και όσοι χρησιμοποιούσαν τον δρόμο αυτόν έγινε μετά από τρία χρόνια πιέσεων, καταγγελιών στα ΜΜΕ, μάζεμα υπογραφών και παρέμβαση του εισαγγελέα!!!!

Το μεγάλο πρόβλημα της πλήρους και σωστής αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από τους αμιαντοσωλήνες, της μη συχνής και σταθερής ενημέρωσης, της ποιότητας  και ποσότητας του νερού, τις άπειρες διαρροές του δικτύου και τις κακοτεχνίες  που ταλανίζει το χωριό δεκαετίες, αντιμετωπίζεται απελπιστικά αργά, με προχειρότητα, με προσωρινότητα λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης για οριστική λύση.

Αλήθεια γιατί ο έλεγχος για την ποιότητα του νερού δεν γίνεται από το χημείο του κράτους;

Με πέντε φτενάδες σε πλακόστρωτο δρόμο και φανταστικά πεζοδρόμια δικαιούνται βραβείο έντονης φαντασιοπληξίας.

Ο λάκκος βοθρολυμάτων της χώρας βαφτίστηκε βιολογικός καθαρισμός!!

1.480.000 €!!!!!! Για βελτίωση υφιστάμενων δρόμων Σάμου Μυτιληνιών!!! Δώστε και σε άλλους βρε παιδιά!

Η παιδική χαρά για να ολοκληρωθεί, μετά από πιέσεις,  χρειάστηκα να πλησιάσει η προεκλογική περίοδος.

Για να σοβαρευτούμε. Αν και με προχειρότητα, γίνανε κάποια αυτονόητα έργα, τα περισσότερα όπως περιγράφτηκαν παραπάνω.

Έργα υποδομών πρόληψης που αφορούν την προστασία της ζωής, της υγείας, της παιδείας, πρόνοιας,  πολιτισμού, αντισεισμικά, πυροπροστασίας, αντιπλημμυρικά, ουσιαστικά δεν έγιναν και ούτε θα γίνουν αφού οι συνδυασμοί που δεν αμφισβητούν την πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ δεν μπορούν και δεν θέλουν να οργανώσουν αγώνες για να διεκδικήσουν έργα για την υλοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι των λίγων με ενδεχόμενο μελλοντικών τραγωδιών και στην περιοχή μας.

Κι όμως έχουμε την επιλογή να έχουμε Δημοτική και Περιφερειακή αρχή που θα έχει προτεραιότητα της ανάγκες των πολλών.

Η επιλογή αυτή είναι η ενίσχυση και ανάδειξη στον Δήμο και στην Περιφέρεια τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Τίμο Χατζηλαγό υποψήφιο Δήμαρχο και Αγλαΐα Κυρίτση υποψήφια Περιφερειάρχης που θέλουν και μπορούν να οργανώσουν  τον αγώνα και την αλληλεγγύη  για την επιβολή μέτρων, από τον ίδιο τον λαό για την προστασία της ζωής του και της περιουσίας του.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Μυτιληνιών

Νίκος Φτυνογιάννης τοπικός σύμβουλος

13/9/2023

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ