Λάθη που ίσως να κάνετε όταν ψωνίζετε

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Τι να κάνετε αν διαγνωστείτε με Covid-19

Όλοι οι άνθρωποι, κάνουν ψώνια σε καθημερινή βάση. Έχετε σκεφτεί όμως, πως όταν κάνετε ψώνια, ίσως κάνετε κάποια λάθη που σας κοστίζουν χρήματα; Συνεχίστε να διαβάζετε, για να βρείτε μερικά από αυτά τα λάθη.

Ψωνίζετε για να διασκεδάσετε

Πολλοί άνθρωποι δεν πάνε στο εμπορικό κέντρο αγοράσουν κάτι που χρειάζονται, αλλά για ψυχαγωγία. Τα ψώνια έχουν γίνει ένας τρόπος, για να περάσει κανείς την μέρα του μόνος του ή με φίλους,  χωρίς να θέλει αρχικά να αγοράσει κάτι.

Είναι μόνο λογικό να γυρίσετε σπίτι μετά από μία βόλτα στα μαγαζιά, με σακούλες πλαστικές και με πάνινες τσάντες γεμάτες ψώνια, ακόμα και αν δεν είχατε σκοπό να αγοράσετε πράγματα.

Αν και αυτό δεν βλάπτει αν συμβαίνει μία φορά στο τόσο, ίσως υπάρχει θέμα αν το κάνετε πιο συχνά.

Ψωνίζετε για να νιώσετε καλύτερα

Ενώ πολλοί άνθρωποι ψωνίζουν για διασκέδαση, άλλοι ψωνίζουν για να νιώσουν καλύτερα. Αυτή η πρακτική ονομάζεται «shopping therapy» και είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στην σύγχρονη εποχή.

Αυτή η τακτική, είναι προφανές πως είναι δαπανηρή και στην τελική δεν λύνει πραγματικά κάποιο πρόβλημα.

Συνεπώς, αν θέλετε να φτιάξετε την διάθεσή σας, είναι καλύτερο να βρείτε πιο υγιείς μεθόδους.

Δεν κάνετε ερευνά αγοράς

Το να αγοράζετε προϊόντα, χωρίς να κάνετε έστω και λίγη έρευνα, μπορεί να αποδειχθεί λάθος. Το κακό είναι μικρό, αν αγοράσετε κάτι φτηνό, χωρίς να κάνετε ιδιαίτερη έρευνα, αλλά μπορεί να είναι πολύ σοβαρό λάθος, αν δεν κάνετε έρευνα για μία δαπανηρή επένδυση, για παράδειγμα.

Καλό είναι πριν αγοράσετε οτιδήποτε, να ψάξετε για άλλα μαγαζιά που προσφέρουν το ίδιο ή παρόμοιο προϊόν και να διαβάσετε κριτικές.

Αγνοείτε τα έξοδα αποστολής

Όταν κάνετε ηλεκτρονικές αγορές, είναι πολύ σημαντικό να δίνετε βάση στα έξοδα αποστολής.

Μπορεί να νομίζετε πως έχετε κάνει μία αγορά σε τιμή ευκαιρίας, αλλά να μην έχετε υπολογίσει ότι τα έξοδα αποστολής, είναι πολλαπλάσια από το ποσό του προϊόντος που αγοράσατε.

Αξίζει επίσης να ψάχνετε αν δικαιούστε δωρεάν μεταφορικά από κάποια μαγαζιά, ή αν δεν υπάρχουν έξοδα αποστολής αν η αγορά σας ξεπερνάει ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Ψωνίζετε όταν πεινάτε

Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος, που κάνουν πολλοί άνθρωποι. Είναι εύκολο να κάνετε αυτό το λάθος, αν πάτε σε κάποιον φούρνο, παραδείγματος χάριν, μετά από μία κουραστική μέρα στην δουλειά.

Είναι λογικό όταν δείτε νόστιμα τρόφιμα σε ένα μαγαζί, να θέλετε να αγοράσετε κάτι για να το καταναλώσετε άμεσα. Ειδικά αν πεινάτε.

Για αυτό είναι καλύτερο, όταν βρίσκεστε σε μαγαζί με τρόφιμα και πεινάτε, να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι υπάρχει φαγητό στο σπίτι, για να μην κάνετε περιττά έξοδα.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ