Η πρόταση της εβδομάδας από τη Ρένα Κώστογλου « Τάρτα με σπανάκι και τυριά»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Η πρόταση της εβδομάδας από τη Ρένα Κώστογλου « Τάρτα με σπανάκι και τυριά»

Όλοι θυμόμαστε τον Ποπάι, να σφίγγει την κονσέρβα με το χέρι του και με την ναυτική πίπα του, να ρουφάει το σπανάκι για να γίνει δυνατός. Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε θρεπτικά συστατικά. Ποσότητα ενός φλιτζανιού βρασμένο σπανάκι, αρκεί για να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη Α και Κ. Επίσης περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας μορφή του), μαγγάνιο, φυλλικό οξύ, καθώς και βιταμίνη C όπως και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Το σπανάκι προστατεύει τον οργανισμό από οστεοπόρωση, καρδιαγγειακές παθήσεις, αρθρίτιδα, και καρκίνο του παχέος εντέρου.

Η πρότασή μας συνδυάζει το σπανάκι και τυρί για να γίνουν μια νόστιμη γέμιση τάρτας, πέρα από τις συνηθισμένες.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

150 γρ βούτυρο μαλακό

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)

μισό κουταλάκι αλάτι

μισό κουταλάκι ζάχαρη

40 γρ νερό

1 αυγό

Βάζουμε τα 4 πρώτα υλικά στο μίξερ με το εξάρτημα που ζυμώνει(γάντζος). Ρίχνουμε το νερό και το αυγό  μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ (μπορεί να χρειαστεί περισσότερο αλεύρι). Βουτυρώνουμε ταψί ή σκεύος για τάρτα(28 cm). Ανοίγουμε φύλλο. Το μεταφέρουμε στο σκεύος μας.

Η πρόταση της εβδομάδας από τη Ρένα Κώστογλου « Τάρτα με σπανάκι και τυριά»

Την στρώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.. Μετά την τρυπάμε παντού με πηρούνι και ψήνουμε για 15 λεπτά ( πρόψησιμο)

σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς .

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1 κιλό σπανάκι φρέσκο η κατεψυγμένο(φύλλα)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο μούλτι

αλάτι και πιπέρι

1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ για το σβήσιμο

400 γρ γάλα εβαπορέ

4 αυγά

1,1/2 φλιτζάνι τριμένη κεφαλογραβιέρα

1 φλιτζάνι γκούντα η γλυκιά γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια

Ζεματίστε το σπανάκι σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ..Βάλτε το σε τρυπητό να στραγγίσει καλά. Σοτάρετε το σπανάκι μαζί με τα κρεμμύδια. Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι.. Σβήστε με το κονιάκ και αφήστε να πιεί όλα του τα υγρά ..Βάλτε σε ένα μπολ το γάλα και τα αυγά .. Προσθέστε τα τυριά ,αλάτι και πιπέρι ..Ανακατέψτε καλά..Ρίξτε το σπανάκι μέσα στο μείγμα των τυριών..Στρώστε το μείγμα σας στην τάρτα. Πασπαλίστε με λίγη γραβιέρα από πάνω.

Η πρόταση της εβδομάδας από τη Ρένα Κώστογλου « Τάρτα με σπανάκι και τυριά»Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει

(35 λεπτά περίπου).

Αφήστε να κρυώσει λίγο προτού σερβίρετε.

Η πρόταση της εβδομάδας από τη Ρένα Κώστογλου « Τάρτα με σπανάκι και τυριά»

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής: Ρένα Κώστογλου)

Η πρόταση της εβδομάδας από τη Ρένα Κώστογλου « Τάρτα με σπανάκι και τυριά»

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου) Περισσότερες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο https://koykoycook.gr/

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ