Η αλλαγή παρόχου ρεύματος είναι τόσο εύκολο όσο δεν φαντάζεσαι

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Η αλλαγή παρόχου ρεύματος είναι τόσο εύκολο όσο δεν φαντάζεσαι

Δεν είναι λίγες οι φορές που πελαγώνουμε όταν βλέπουμε τον λογαριασμό του ρεύματος να έρχεται φουσκωμένος μήνα παρά μήνα. Τα έξοδα στο σπίτι και στην επιχείρηση έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε. Η οικογένεια έχει απαιτήσεις και όλα αυτά έχουν επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Τίποτα πλέον δεν μπορείς να μας σε κρατήσει από το να αλλάξουμε εταιρεία ρεύματος και να αναζητήσουμε κάτι πιο οικονομικό. Είμαστε σε μεγάλη απόγνωση και ζητάμε απελπισμένα κάποια βοήθεια.

Παλιά δεν είχαμε αυτή την πολυτέλεια να επιλέξουμε φορέα ηλεκτροδότησης. Σήμερα με την ενεργειακή κρίση και με την καινούργια πολιτική στην ενέργεια παγκοσμίως, οι τιμές καυσίμων έχουν αυξηθεί και kwh έχει απογειωθεί. Από την άλλη προσπαθούμε να κρατήσουμε το τιμόνι του προϋπολογισμού μου σταθερό και να μην βουλιάξει το καράβι. Ο αγώνας που δίνουν οι καταναλωτές είναι καθημερινός.

Πολλοί προσπαθούν να εξοικονομήσουν ενέργεια και με διάφορες μεθόδους. Κάνουν χρήση διαφόρων επιδοτήσεων και ελαφρυντικών προκειμένου να ανανεώσουν τις ηλεκτρικές συσκευές με καινούργιες ή να ανακαινίσουν το χώρο τους δημιουργώντας ένα χώρο ενεργειακά φιλικό. Όλα αυτά σίγουρα βοηθάνε στην χαμηλή κατανάλωση ενέργειας  και είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει κάποιος να κάνει πριν σκεφθεί την αλλαγή παρόχου ρεύματος.

Πώς μπορούμε λοιπόν να εξοικονομήσουμε ενέργεια με βασικές αλλαγές πού μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι και στην επιχείρηση μας:

Ανάλογα με τα βαλάντια που διαθέτει ο καθένας θα κάνει και τις κατάλληλες επιλογές για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτίριο που κατοικεί. Στις μονοκατοικίες τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα γιατί εκεί δεν χρειαζόμαστε την άδεια ενός διαχειριστή όπως συμβαίνει στις πολυκατοικίες. Αλλά με την καινούργια νομοθεσία, μπορούμε να απομονωθούμε ενεργειακά από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες επιλέγοντας για παράδειγμα το φυσικό αέριο όσον αφορά τη θέρμανση το χειμώνα.

Οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις μπορούν να μας εξοικονομήσουν δύο με τρεις κιλοβατώρες τη μέρα, όταν οι απαιτήσεις μας είναι ελάχιστες. Ένα μικρό νοικοκυριό μπορεί να έχει μία καλή αυτονομία κάνοντας μια επένδυση όχι περισσότερη από 3.000 ευρώ. Επίσης η εγκατάσταση μιας μικρής ανεμογεννήτριας μπορεί να μας εξασφαλίσει δωρεάν ενέργεια από τον αέρα. Όλα αυτά βέβαια μπορούν να δουλέψουν σε συνδυασμό για να κερδίσουν με τη δική μας αυτονομία στην κατανάλωση ρεύματος.

Όλη αυτή η διαδικασία δεν θα μας αυτονόμησει τελείως γιατί είμαστε αναγκασμένοι να συνδέσουμε το δικό μας ρεύμα με την εταιρεία ρεύματος που έχουμε επιλέξει στο σπίτι. Το τιμολόγιο θα έρχεται αλλά η κατανάλωση ρεύματος θα είναι σχεδόν μηδενική. Το μόνο που θα πληρώνουμε είναι κάποιος επιβαρύνσεις όπως τα δημοτικά τέλη, δημοτικός φόρος και το ΤΑΠ.

Πέρα από τα συστήματα εναλλακτικής ενέργειας, οι αλλαγές σε ηλεκτρικές συσκευές είναι αναγκαία. Για να βοηθηθούμε από τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις θα πρέπει οι συσκευές να καταναλώνουν όσο το δυνατόν λιγότερο ρεύμα. Θα πρέπει να αντικαταστήσουμε το παλιό ψυγείο με ένα πιο ενεργειακό, το πλυντήριο, την τηλεόραση και τα φώτα στο σπίτι. Ο παραδοσιακός ηλεκτρικός φούρνος, όπως και τα ηλεκτρικά μάτια της κουζίνας, μπορούν να αντικατασταθούν με ένα φούρνο γκαζιού. Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, μπορεί να αντικατασταθεί με έναν ηλιακό όπως κάνουν οι περισσότεροι.

Με μικρές αλλαγές θα εξοικονομήσουμε αρκετή ενέργεια και βέβαια μετά μπορούμε να συζητήσουμε την αλλαγή παρόχου ρεύματος πιο ευχάριστα, έχοντας άπλετο χρόνο να ψάξουμε ,προκειμένου να βρούμε το πιο οικονομικό συμβόλαιο, σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ