Εργαζόμενοι Κ.Υ. Καρλοβάσου: Κάλεσμα προς Υπουργό Υγείας ν΄αποσύρει την εγκληματική απόφαση για την επάνδρωση των ασθενοφόρων

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός στο Κ.Υ Καρλοβάσου

Σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία ένστολοι καλούνται να επεμβαίνουν σε συνεργασία με οποιονδήποτε υγειονομικό, σε κλήση επειγόντων περιστατικών, το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου θα ήθελε να σημειώσει τα εξής:

Οι υγειονομικοί είναι εκπαιδευμένοι, σύμφωνα με το καθηκοντολόγιο τους για συγκεκριμένες εργασίες και δεν είναι δυνατόν να ‘’βαφτίζονται’’ διασώστες επειδή αυτό εξυπηρετεί το υπουργείο.

Το υγειονομικό προσωπικό δεν φέρει καμία ευθύνη για την έκβαση των περιστατικών όταν εξαναγκάζεται να εκτελέσει αλλότρια καθήκοντα.

Το υγειονομικό προσωπικό δεν φέρει καμία ευθύνη για την έκβαση των περιστατικών που περιθάλπονται στο ΚΥ όταν καλείται να το εγκαταλείψει για να μεταβεί εκτός μονάδας με το ασθενοφόρο.

Αν η διήμερη εκπαίδευση των ένστολων θεωρείται αρκετή, τότε μία 10ήμερη θα παράγει γιατρούς και μία 5ημερη νοσηλευτές, μαίες, τεχνολόγους κ.α

Η ασφάλεια προσωπικού και ασθενών τίθεται σε κίνδυνο όταν καλούνται να επιβαίνουν σε ασθενοφόρα που οδηγούνται από ένστολους με δίπλωμα Β’ κατηγορίας.

Τέλος και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ η ασφαλής μεταφορά των ασθενών σε πολλές περιπτώσεις (π.χ πολυτραυματίες) κρίνει και την εξέλιξη των περιστατικών.

Για να γίνει κατανοητό π.χ κάταγμα στην σπονδυλική στήλη μπορεί να μην αποτελεί μεγάλη απειλή αλλά με λάθος μεταφορά μα μετατραπεί σε μόνιμη παράλυση.

Σύμφωνα με τα παραπάνω το υγειονομικό προσωπικό του ΚΥ Καρλοβασίου με αίσθημα ευθύνης για την υγεία των πολιτών αντιτίθεται έντονα στην εγκληματική υπουργική απόφαση που θέτει σε κίνδυνο τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του νησιού και καλεί το υπουργείο να αποσύρει την ντροπιαστική απόφαση.

Καρλόβασι, 18-07-202

 

Εργαζόμενοι Κ.Υ. Καρλοβασίου

ΠΡΟΣ

1) Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδης Μ.

2) Διοίκηση 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου

3) Π.Ο.Ε. – Π.Φ.Υ. & ΠΟΕΔΗΝ

4) Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν Σάμου

5) Τοπικά ΜΜΕ

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ