Επιμνημόσυνη δέηση για τον Καπετάν Λαχανά

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Καπετάν Λαχανά

“Ένθα, την 18ην Απριλίου 1821 υψώθη το πρώτον εν Σάμω η σημαία της Ελληνικής Επαναστάσεως υπό του καπετάν Λαχανά.”

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Καπετάν Λαχανά

Ο πρόεδρος και το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθέος Σάμου ο «Καπετάν Λαχανάς», πιστοί στη μνήμη και την απόδοση τιμής όπως κάθε χρόνο, τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του αγωνιστή ήρωα Καπετάν Κωνσταντή Φώκο ή Λαχανά, την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 στην προτομή του καπετάν Λαχανά, στην ιστορική θέση “Πηγαδάκι” στο Άνω Βαθύ.

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Καπετάν Λαχανά

Μάλιστα συμπληρώνονται ακριβώς 200 χρόνια από τη στιγμή, που ο Καπετάν Κωνσταντής στις 18 Απριλίου 1821 κήρυξε την επανάσταση στη Σάμο υψώνοντας τη σημαία της επανάστασης (μια σημαία γαλάζια με σταυρό άσπρο στη μέση και γύρω του τις λέξεις «ελευθερία ή θάνατος») στη θέση Πηγαδάκι του Άνω Βαθέος, χτυπώντας τις καμπάνες και καλώντας όλους τους Σαμίους να αγωνιστούν υπέρ της απελευθέρωσης της πατρίδας.

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Καπετάν Λαχανά

Με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, λόγω πανδημίας, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της Κοινότητας Βαθέος κ. Σταμάτη Σεϊρλή και τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Μανόλη Φρατζή, ενώ τη δέηση έψαλλαν ο πατήρ Δημήτριος Λάνδρου και ο πατήρ Ευτύχιος Λάνδρου.

Εκ του Δ.Σ.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ