Δράσεις για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Συνεργασία Be-Live – Eurobank

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Δράσεις για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Συνεργασία Be-Live - Eurobank

Η Be-Live ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των γυναικολόγων αναπαραγωγής Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη τον Φεβρουάριο του 2019. Η ιδέα γεννήθηκε προκειμένου να επωφεληθούν υπογόνιμα ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν παιδί, παρέχοντάς τους πρόσβαση στις διαδικασίες της εξωσωματικής χωρίς το οικονομικό βάρος να αποτελεί τροχοπέδη, καθώς και σωστή και άρτια ενημέρωση σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν βρίσκονται. Όλα αυτά σε μία κοινωνία που απειλείται από δραστική μείωση του πληθυσμού, φαινόμενο το οποίο φαίνεται να παρουσιάζει ανησυχητικά αυξητικές τάσεις. Το όραμα της Be-Live ήταν εξαρχής και θα είναι ένα μέλλον με λιγότερα προβλήματα υπογονιμότητας αλλά και με χαμηλότερα ποσοστά υπογεννητικότητας.

Η Be-Live βοηθάει υπογόνιμα ζευγάρια που πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά, κοινωνικά και ιατρικά κριτήρια να αποκτήσουν παιδί, καλύπτοντας τις δαπάνες των προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ζευγάρια που παράλληλα αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλη τη χώρα. Η όλη διαδικασία είναι εντελώς δωρεάν, εφόσον οι δαπάνες των προσπαθειών της εξωσωματικής γονιμοποίησης καλύπτονται από το Σωματείο.

Διανύοντας ήδη τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας, η Be-Live πραγματοποιεί εκστρατείες πανελλαδικά για την ενημέρωση φορέων και κοινού. Συνεργάζεται πλέον με μεγάλες μονάδες εξωσωματικής και γιατρούς σε όλη τη χώρα, ενώ λαμβάνει την υποστήριξη πλήθους εθελοντών και συνεργατών από την επιστημονική κοινότητα, άλλων ΜΚΟ  και επιχειρήσεων που πίστεψαν στο όραμά της και τη στηρίζουν ουσιαστικά με τις χορηγίες τους.

Από το 2021, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Eurobank για το δημογραφικό ζήτημα «Μπροστά για την Οικογένεια», η Τράπεζα έχει αναπτύξει ισχυρή συνεργασία με την Be-Live. Με γνώμονα την ευαισθητοποίηση σε περιοχές όπου η πρόσβαση στα μέσα αλλά και στην απαραίτητη πληροφόρηση είναι δύσκολη και ελλιπής, η Eurobank στηρίζει έμπρακτα τη δράση της Be-Live, καλύπτοντας τις δαπάνες σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας και προσπαθούν να κάνουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση. Ήδη,  μέσα στα δύο χρόνια λειτουργία τους Προγράμματος, γεννήθηκαν με την υποστήριξη της Eurobank τα πρώτα τέσσερα μωρά στη Σάμο.

Επιπλέον, οργανώνει ενημερωτικές δράσεις με στόχο την από κοινού στήριξη ακριτικών νησιών και του νομού Έβρου. Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι του Σωματείου Be-Live και της Eurobank έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα το Καστελόριζο, τη Σάμο, τους Φούρνους, την Ικαρία, την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, τη Λέσβο, τη Χίο, τις Οινούσσες, την Κω, τη Νίσυρο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο. Οι δράσεις αυτές συνεχίζονται με στόχο την  πληροφόρηση των τοπικών φορέων σχετικά με το έργο και τη φιλοσοφία της Be-Live, αλλά και του κοινού για τη διαδικασία των εξωσωματικών και για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα υπογόνιμο ζευγάρι προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Be-Live.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ