Δημήτρης Παρασκευής: «Κρίνετε απαραίτητη η αναμνηστική δόση, ειδικά στις ευπαθείς ομάδες, καθώς είναι προς όφελος της ατομικής υγείας»

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Με τα γκολ στο ντέρμπι μίσους!

Γράφει ο Αντώνης Κόκκινος Τα πιο ψαγμένα προγνωστικα στοιχηματος για σημερα Θα το κάνω για γούρι μου φαίνεται να γράφω τη στήλη πριν γίνει το

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» - 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» – 11 Μαΐου, η πρώτη φετινή εκδήλωση με ομιλία για την Αρχαία Σάμο

Με την ενδιαφέρουσα και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία της επίτιμης Προϊσταμένης Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βιγλάκη – Σοφιανού ξεκινά και φέτος

Διάσωση 10 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Σάμο

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (08/05), περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλλεξε δύο (02) αλλοδαπούς, πλησίον της βραχώδους ακτής του Ακρωτηρίου Πράσσου βορειοανατολικά της Σάμου.

Δημήτρης Παρασκευής: «Βρισκόμαστε εν μέσω του τρίτου πανδημικού κύματος στη χώρα μας»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής, στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Δημήτρης Παρασκευής.

Τόσο σε παγκόσμιο, όσο και στον Ελλαδικό χώρο, παρατηρείται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων SARS-COVID-19, ενώ έντονη ανησυχία προκαλούν και οι συνεχιζόμενες μεταλλάξεις του ιού.

«Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει μία έντονη έξαρση της πανδημίας σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα σε χώρες οι οποίες έχουν συγκρίσιμα ποσοστά εμβολιασμού και πολύ καλύτερα σε σχέση με τη χώρα μας. Αυτό, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα, ότι είναι μία περίοδος με αυξημένη μολυσματικότητα, ότι έχουμε το στέλεχος «Δ» και τελικά όλα αυτά καθιστούν την κατάσταση ελαφρώς ανησυχητική. Η χώρα μας, παρότι δεν έχει τα περισσότερα ποσοστά εμβολιασμού, δεν έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργών κρουσμάτων είναι περίπου 14η, είναι αρκετές χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Αυστρία, με μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού, που έχουν μεγαλύτερο αριθμό ενεργών κρουσμάτων, αναλογικά με τον πληθυσμό τους.

Στο κρίσιμο ερώτημα αν χρειάζεται και θα πρέπει να εφαρμοστεί το lockdown, θα έλεγα το εξής: Καταρχάς, θα πρέπει να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν αναγγελθεί περίπου μία εβδομάδα πριν, επίσης, να αναλογιστούμε όλοι ότι έχουμε ένα αποτελεσματικό μέτρο, το εμβόλιο και τόσο η αναμνηστική δόση και η πρώτη δόση, θα μας βοηθήσουν σημαντικά αν πειστούμε να εμβολιαστούμε.

Κάτι άλλο σημαντικό, το lockdown είναι ένα μέτρο με παροδική αποτελεσματικότητα, ακόμα και αν όμως το εφαρμόσουμε για δύο εβδομάδες, στη συνέχεια θα είμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα. Αντίθετα, αν χρησιμοποιήσουν ένα προληπτικό μέτρο, όπως το εμβόλιο, η αποτελεσματικότητά του είναι μεγαλύτερη και χωρίς την ανάγκη περιοριστικών μέτρων».

Οι νέες μεταλλάξεις ανησυχούν σε παγκόσμιο επίπεδο τους ειδικούς, ειδικά για τη νέα από την Αφρική, γίνεται επιτήρηση καθώς είναι διαφορετική από την μετάλλαξη Δ.  Κρίνετε απαραίτητη η αναμνηστική δόση, ειδικά στις ευπαθείς ομάδες, καθώς είναι προς όφελος της ατομικής υγείας, τηρώντας τα μέτρα, ώστε να είναι καλύτερος ο χειμώνας σε υγειονομικό επίπεδο.

Κοινοποιήστε στα Social Media

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ